Türkiye’de belediyecilik alanında bir çok önemli işe imza atan Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör ile TBMM’de yaptığı Kahramanmaraş konuşmaları ile halkın gönlünde ayrı bir yere sahip olan Millet ittifakı adayı Ali Öztunç’un yarıştığı seçimler bugün yapılıyor. Yaklaşık 755 bin kişinin oy kullanacağı seçimlerde iki adayın önemli projeleri bulunuyor. 2002 yılından bu yana AK Partinin adeta kalesi olan Kahramanmaraş’ta ise CHP seçmeni genel seçimde bir milletvekili çıkarmıştı. Vekil Öztunç ise Kahramanmaraş’ın hangi sorunu varsa TBMM’de dile getirerek vatandaşın sesi olmuştu. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olan ve belediyecilik alanında bir çok kitap yazan Hayrettin Güngör ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmiş ve ardından hızlı bir çalışma başlamıştı.

KİM NEYİ SÖYLEDİ?

Millet İttifakı Adayı Ali Öztunç her fırsatta:“1 Nisan benim doğum günüm, hem doğum günümü hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığını kutlayacağım” demesinin halkta bir karşılığının olup olmayacağı bugün belli olacak.

Cumhur İttifakı Adayı Hayrettin Güngör ise: “Kahramanmaraş için hayalimiz var. 5 yılda önemli adımlar atıldı. Bundan sonra da önemli adamlar atılacak. Deneyimlerimizin hepsini şehrin kalkınması için kullanacağız” demesinin halkta bir karşılığının olup olmayacağı bugün belli olacak.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: TE Bilisim