CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; 12 Şubat kutlamalarının ardından düzenlediği basın toplantısında, görevde kaldığı her anın Kahramanmaraş için kayıp olarak nitelendirdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün 5 yılı dolduramayacağını iddia etti.

HAYRETTİN GÜNGÖR BELKİ UZUN SÜRE BURADA YAŞAMAMIŞ OLABİLİR

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerinin son iki yılda çok sönük geçtiğine de dikkat çeken Öztunç, “Son iki yıldır 12 Şubat kurtuluş etkinlikleri zayıf geçiyor. Geçen yıl 100’üncü yıl dönümümüzde ve çok sönüktü. Bana göre bunun sebebi de Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’dür. Başkan zannedersem bu kutlamalara çok önem vermiyor çok da umursamıyor. ‘dostlar alışverişte görsün’ der gibi etkinlikler yapıyor. Hayrettin Güngör belki Kahramanmaraş’ta uzun süre yaşamamış olabilir, 12 Şubat etkinlikleri Kahramanmaraş için önemlidir. Umarım önümüzdeki yıl daha güzel ve kapsamlı etkinlikler yapar.

EN TEMBEL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Maalesef Büyükşehir belediyesi çalışmıyor. Ben bir zaman vermek adına bir yıl sustum. Ama gördüğüm tablo bu; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki büyükşehir belediyeler içerisinde en tembelidir.  Belediye çalışmıyor, seçim sürecinde verdiği sözlerin hiç birini tutmadı. Suya indirim yapacağını söylemişti suya zam yaptı, sorduğun zaman güncelleme olduğunu söyledi. Önsen’e köprü yapacağını söylemişti, köprü diye bir şey yaptı, görkemli bir şekilde açılışını yaptı, azıcık yağmur yağınca köprü denen bir şey kalmadı.

PERSONELİYLE BARIŞIK OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANI BAŞARILI OLAMAZ

Belediyede kendi çalışanı ile barışık olmayan Belediye Başkanı başarısız olur. Büyükşehir Belediye Başkanı kendi personeli ile barışık değil. Büyükşehir personeli toplu iş sözleşmesi yapmadığı için greve gidiyor. Bir belediye başkanı kendi personelini mutlu etmek istemez mi? Elbistan belediye başkanı toplu iş sözleşmesi yapmış ve personeline iyi maaş vermiş. Bana da haber göndermiş; ‘Ben işçimi şu kadar maaş vereceğim, nerede Ankara ve İstanbul Belediyeleri’ demiş. Mehmet Gürbüz’ün kendi işçisine verdiği zammı kutluyorum ama bana İstanbul Ankara’yı soracağını önce kendisinin partilisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine baksın.”

SÜSLEYİP PÜSLEYİP ÖNÜMÜZE KOYMUŞLARDI, NE OLDU?

CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Başkan Güngör tarafından Belediye meclisinde konuşturulmamasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Öztunç, “az önce söylediğim gibi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı başarısız bir belediye başkanı. Şuan gün sayıyor, muhtemelen 5 yılı tamamlayamadan tekrar Ankara’ya dönecek gibi görünüyor. Belediyeciliğin kitabını yazan adam olarak süsleyip, püsleyip milletin önüne koymuşlardı, belediyeciliğin kitabını böyle yazdıysa bu memlekete gerçekten eyvah. Bu mantığında belediye meclisinde CHP’li meclis üyelerini konuşturmamasını da çok görmemek gerekiyor.

HER AN, HER DAKİKA İLİMİZ İÇİN BİR KAYIP

Ben Hayrettin Güngör’ün, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye koltuğunda geçirdiği her dakika, her an kentimiz için büyük bir kayıptır. Bir belediye başkanı şehirdeki gazetecilerle anlaşamazsa kimler anlaşır, biri çıkıp bana bunu söylesin.  Gazeteci kötü, esnaf kötü, muhtarlar kötü, su isteyen altyapı isteyen vatandaş kötü, kimseyle görüşmüyor, makam katını herkese kapatmış. Böyle belediye başkanlığı olmaz. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum, hiçbir belediye başkanı böyle bir şey yaşamamıştır.” Dedi.

ALLAH AK PARTİLİLERDEN RAZI OLSUN

Bir gazetecinin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın ‘Ak Partiden önce bardak yoktu’ açıklamasını hatırlatması üzerine bir açıkla yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç sözlere atıfta bulunarak, “Ak Parti döneminden önce Türkiye’de hiçbir şey yoktu, taş devrindeydik. Ak Parti geldi, bardağı gördük, çatalı, bıçağı gördük. Su içmeyi bilmiyorduk, su içmeyi öğrendik. Ateşi de Ak Parti buldu, telefonu da Ak Parti buldu. Her şeyi Ak Parti buldu. Mesela Afşin Elbistan Termik santralleri de Ak Parti döneminde yapıldı, Şeker fabrikası da Ak Parti döneminde yapıldı, yollar Ak Parti döneminde yapıldı. Maraş 12 Şubat 1920’de Ak Parti döneminde kurtuldu. Yakında bunu da söylerler. Bir hayal aleminde geziyorlar, millette izliyor. Şuan milletimiz sabırla izliyor ve sandıkta göstereceğine inanıyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim