Zeynindalı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin ilçesinde Türk Taekwon-do’cular maç yaptı. Taekwondo Milli Takım Antrenörü ve Kıdemli Antrenörü Milli Sporcu siyah kuşak 5.dan Kerim Delle’nin de hazır bulunduğu maçlarda dostluk kazandı.

2011 yılından bu yana iç savaşın pençesinde kıvranan Suriye’ye Türkiye’nin insanı yardımları sürüyor. Yaşanan boşluktan ötürü terör yuvalarının evi haline gelen Suriye’ye Türk askerinin düzenlediği Zeynitdalı harekatı sonucu Afrin ilçesinde yaşam normale dönmüştü. Bu normalliğin bu eseri olarak Türk Taekwon-do’cular bölgeye giderek dostluk maçı yaptı. Heyetin içinde bulanan Kahramanmaraşlı  Taekwondocu Kerim Delle’de bu durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Taekwondo Milli Takım Antrenörü ve Kıdemli Antrenörü Milli Sporcu siyah kuşak 5.dan Kerim Delle: “ Türkiye Taekwon do Federasyonu idaresinde 7 Farklı yerde Taekwondo Şampiyonası yapıldı. Türkiye Taekwon do federasyon Başkanı Prof .Dr. Metin Şahin Türkiye Taekwondo Federasyon Başkan Vekili Dr. Oktay Duymaz (Suriye)Afrin , Karaman, Gaziantep ve Ankara’da yapılan şampiyonalara katılarak Antrenör ve hakemler ile istişarelerde bulunup Sorunlara çare bulma adına görüşmeler yaparak moral ve motivasyonda bulundu. Bizim için en önemli yer ise Afrin oldu. Orada dostluk maçı düzenledik. Türkiye’nin tamamen terörden arındırdığı ilçe adeta bir yaşam alanı haline gelmiş. Bizim içinde farklı bir deneyim oldu. Çalışmalarımız her zaman sürecek” dedi  

Editör: TE Bilisim