Kahramanmaraş'ta banka müşterileri yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya. “Nakit tuzağı” olarak bilinen bu yöntemde, dolandırıcılar ATM’lerin para çıkış bölümüne yapışkan bir yüzey ya da gizli bir kaplama yerleştirerek, paranın makineden çıkmasını engelliyor. Bu sayede işlem yapan vatandaş, parasının cihazda sıkıştığını zannedip ATM'den uzaklaşıyor. Kısa süre sonra tekrar gelen dolandırıcılar, haznede kalan nakitleri alarak kayıplara karışıyor.

Kahramanmaraş'ta İçmesuyunda Yeni Dönem: Arıtılan Su Şebekeye Verildi
Kahramanmaraş'ta İçmesuyunda Yeni Dönem: Arıtılan Su Şebekeye Verildi
İçeriği Görüntüle

Almanya merkezli Sparkasse Bankası'nın son uyarılarına göre, bu yöntem Avrupa’da tekrar görülmeye başladı. Ancak benzer vakaların Türkiye’de, özellikle büyükşehirlerde de yaşandığı biliniyor. Kahramanmaraş'ta da vatandaşların bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması yönünde uyarılar geliyor.

Uzmanlar, ATM kullanımı sırasında paranın tamamen çıkıp çıkmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Şüpheli bir durumla karşılaşanların ise ATM’yi kullanmaması ve derhal ilgili banka veya emniyet birimleriyle iletişime geçmesi öneriliyor.