"4. Rus Kültür Günleri" dans ve şarkı gösterileriyle başladı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Rusya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen "4. Rus Kültür Günleri" dans ve şarkı gösterileriyle başladı.



Antalya'da yaşayan Rusların kendi kültürlerini sürdürebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen  "4. Rus Kültür Günleri", Karaalioğlu Parkı'ndaki etkinlikle başladı. Rusya ve Gürcistan'dan gelen dans topluluklarının gösterilerinin sunulduğu etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi. 


Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Marina Sorokina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin dördüncü yılını gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklerin ülkeler arasında sevgi köprüsü oluşturduğunu belirtti.


Etkinliği izleyenler arasında, Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden ve felç geçiren Rus gencinin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı da yer aldı. Etkinlikte Kabadayı'ya Rus vatandaşlar ilgi gösterdi.


Sorokina, Kabadayı'nın sevgi ve dostluğun sembolü olduğunu söyledi. 


Gülsüm Kabadayı ise etkinliğe davet edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti. Kendisi açısından dilin, dinin, ırkın önemli olmadığını ifade eden Kabadayı, "İnsanları rabbim yarattığı için seviyorum. Sevginin aşamayacağı hiç bir şey yok" diye konuştu. 


Etkinlikler, yarın Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gala gecesiyle sona erecek.


ANTALYA (AA)