İlk uzun metrajlı sinema filmi Uzak İhtimal ile İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale ödülü alan Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni yapımı ‘Yozgat Blues’, 20. Altın Koza Film Festivali’nde seyirci ile buluştu.


Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda yarışan Mahmut Fazla Coşkun’un ‘Yozgat Blues’ filminin galası gerçekleştirildi. Cinemaximum Adana’da yapılan galaya, film ekibinin yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı. Gösterimin ardından film ekibi, sahneye çıkarak seyircilerin sorularını yanıtladı. Çekimleri İstanbul ve Yozgat'ta yapılan filmin senaryosunu yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Tarık Tufan ile ortaklaşa kaleme alırken, filmin oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, Kevork Malikyan gibi isimler yer alıyor.
Yozgat Blues'daki performansıyla 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Ercan Kesal, gala gösteriminde de seyircilerden büyük alkış aldı. Film, 20. Altın Koza Film Festivali'nin ardından 20-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek San Sebastian Film Festivali'nde de Yeni Yönetmenler (New Directors) kategorisinde yarışacak.
Film, aldıkları bir iş teklifiyle Yozgat'a taşınan müzik öğretmeni ve şarkıcı Yavuz ile öğrencisi Neşe'nin yaptıkları müzik türüyle bulundukları şehirde yeterince ilgi toplayamaması üzerine Yozgat'ta tanıştıkları berber Sabri'yi de yanlarına alarak İstanbul'a dönüşleri üzerine başlarına gelenleri konu alıyor.(İHA)