Kahramanmaraş 1943 doğumlu Yaşar Karayağlı, nüfus cüzdanındaki doğum tarihinde ayı ve günü olmadığı için 67 yıldır doğum gününü kutlayamıyor.


Nüfus cüzdanına Baba adı: Mehmet, Anne adı: Elif, Doğum yeri: Kahramanmaraş ve Doğum tarihi olarak ise 00.00.1943 olarak yazılan Yaşar Karayağlı; “Doğumda annem vefat etmiş. Babam ise ben 1.5 yaşında iken vefat etmiş. Tam 6 sütannem var, hayatım çile doludur. Doğum günüm ve ayı yok, ne olacak benim halim” dedi.
Doğum tarihi kısmında 00.00.1943 yılı yazılı olan Nüfus cüzdanı, görenleri hayrete düşürüyor. Karayağlı; “Gece saat 24.00 dediği zaman dünyaya gelsem 01.01.1943 olması gerekirdi. Ama ne hikmetse 00.00.1943 olarak yazılmış. Yapılan bu yanlışlık karşısında ben 67 yıldır doğum günü kutlayamadığım gibi bazen de çeşitli sorunlar da yaşıyorum” diye konuştu.
Konu hakkında görüştüğümüz Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise; söz konusu nüfus cüzdanının alınış tarihinin 2006 yılından önce olduğunu ve o zamanlar doğum günü ve ayı bilinmeyenlere bu şekilde kimlik verildiğini ancak bu tarihten sonra ise Bakanlığın emirleri doğrultusunda bu tür tarihi belli olmayanlara yılın orta tarihi olan 01.07 tarihinin doğum günü olarak yazılarak tarihin tamamlandığını söylediler. Yetkililer, söz konusu şahsın kendilerine başvurması halinde 01.07.1943 yazılı yeni kimliğinin verileceğini de belirttiler.


(www.kanal46.com)
YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...