Sahipliğini Kahramanmaraşlı işadamı Akın İpek'in yaptığı Ulusal Kanaltürk Televizyonu ekibi Kahramanmaraş’tan dün canlı yayın yaptı. Canlı yayın saat 17.15’te tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nden gerçekleştirildi.

‘Dolu dolu ramazan’ isimli programda Kahramanmaraş’taki ramazan ve iftar heyecanı ekrana getirildi. Programda; Kahramanmaraş’ın yerel el sanatlarından ceviz oymacılığı ve kuyumculuk ile meşhur dondurma, kırmızıbiber ile tarhanası tanıtıldı.

Kale’nin kente bakan burcundan sunulan programa Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz konuk olurken, Dr. Gökhan Gökşen de kentin tarihini ve Maraş’tan saraya giden gelinleri anlattı.

Bu arada Abdulhamid Han Cami inşaatında son gelinen aşamayı Ömer Faruk Şirikçi hoca anlatırken, kentin Nakkaş firması da programa konuk olarak kentin ünlü sim-sırma ve iğne oyası gibi el işi ürünlerin nasıl yapıldığını anlattı. Programın tekrarı ise gece 02.45’te ekrana geldi.

Programı büyük bir ilgi ile izleyen Kahramanmaraş halkı ise; “Allah Kanaltürk televizyonunun sahibi Akın İpek ve bize büyük önem veren annesi Melek hanımdan razı olsun. Kahramanmaraş için bundan büyük tanıtım mı olur? Kendilerinin ramazan ayını kutluyor, Kanaltürk'e de başarılı yayınlar diliyoruz” dediler.

DOLU DOLU RAMAZAN PROGRAMI

Kanaltürk’ün tanıtım sayfasında söz konusu program şöyle tanıtılıyor: “Türkiye Dolu Dolu Ramazan'ı Kanaltürk erkanlarında yaşıyor. Türkiye'nin ekranı Kanaltürk Ramazan ayı boyunca canlı yayın ekibiyle Türkiye turuna çıktı. Mert Savaş'ın hazırlayıp sunduğu Dolu Dolu Ramazan'da hergün bir başka şehirdeki ramazan coşkusu birbirinden renkli ve keyifli konuklarla sizlerle buluşacak. Yemek tariflerinden, yöresel ürünlere, kutsal mekânlardan insan manzaralarına her gün bir şehir ekranlarda olacak. Dolu Dolu Ramazan, ramazan ayı boyunca her gün akşam saat 17:15'te Kanaltürk ekranlarında.” (www.kanal46.com)