Bir süredir Kahramanmaraş’ta bulunan Kazakistanlı misafirler, Ferah Pastanesi’nin hazırladığı dondurma gösterisi ile unutamayacakları anlar yaşadılar.

Ferah Pastanesi tarafından verilen mahalli kıyafetleri de üzerlerine geçiren Kazakistanlı öğretmen, belletmen ve öğrencilerden oluşan grup, yoldan geçen vatandaşların da yoğun ilgisi arasında kendilerini eğlenceli bir dondurma gösterisinin içinde buldular.

Kazakistanlı grubun lideri öğretmen Nurbol Tulebayev; duygularını şöyle dile getirdi: “Bizler, yıllar önce Kahramanmaraşlı ağabeylerimizin büyük fedakarlıklar göstererek verdikleri maddi- manevi desteklerle kurulan kardeşlik ve gönül köprüleri üzerinden Kahramanmaraş’a geldik.Kendimizi sizler gibi Kahramanmaraşlı hissediyoruz.Dünyaca ünlü Maraş dövme dondurmasını da böyle bir gösteriyle tanımaktan doğrusu çok etkilendik. Yaşadıklarımızı hiç unutamayız.Gittiğimiz her yerde Kahramanmaraş’ı ve Maraş dondurmasını anlatacağız.Ferah Pastanesi’ne çok teşekkür ediyoruz.”

Tulebayev’in, dondurmayı satırla keserken “Gel!..Maraş’ın en güzel dondurmasına gel!” şeklindeki nidası ise toplanan kalabalığın gülüşmelerine sebep oldu.

Ferah Pastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Yalçıneli ise; “Kazakistanlı misafirlerin bugün gideceklerini biliyorduk.Onları yaptığımız bu atraksiyonla en güzel ve unutamayacakları bir şekilde uğurlamış olduk.” diye konuştu. (Cihan, www.kanal46.com)