Abdullah Gül’ün öğrenci temsilcilerine verdiği yemeğe Jaguar marka otomobiliyle gelen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, "Arabamı bir ay garaja kapatacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yemekte öğrenci temsilcileriyle bir araya gelmesini protesto eden öğrenciler, temsilci arkadaşlarını Köşk’e taksiyle göndermek için aralarında para toplamıştı. Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel ise Çankaya Köşkü’ne, şoförlüğünü arkadaşının yaptığı Jaguar marka aracıyla geldi.

Protestocu öğrencilerin, “Bizi temsil etmiyor” dediği Altınel, 2001 model Jaguarı’nı 4 yıldır kullandığını belirterek, şunları söyledi:

"Köşk’teki davete geç kalmıştım. Trafiğin yoğun olacağını düşünerek, ilk planda taksiyle davete gitmek istedim. Ancak geç kalacağımı düşünerek, ODTÜ’den bir öğrenci arkadaşıma beni götürmesi için rica ettim. Benim arabamı o kullandı. Yanlış anlaşılabilir diye özellikle de Köşk’ün giriş kapısının uzağında arabadan indim.Kim gördü bilmiyorum. Bu yaşananlardan sonra bir ay arabamı kullanmayacağım, garaja kapatacağım. Bir insanın ekonomik durumunun iyi olması, ekonomik durumu iyi olmayanları anlamayacağı anlamına gelmez. Biz hepimiz biriz. Ayrımcılık yapıp, bölmenin hiçbir alemi yok. Ben Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nden geldim. Devlet okullarında okudum. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. Öğrenci temsilcisi olarak bundan sonra yaptıklarım ve yapacaklarımla öğrenci arkadaşlarımın yanında olacağım. Lise 2 ve lise 3’te okul başkanlığı ve bölge temsilciliği yaptım. 2004 senesinde girdiğim ÖSS sınavında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Ülkemizdeki hukuk düzenine olan güvenimin sarsılmasıyla ve hukuka olan ilgisizliğim yüzünden 2008 senesinde Siyaset Bilimi’ne geçiş yaptım.” (Mynet)