Palma de Mallorca, Batı Akdeniz'de, İspanya'nın doğu sahiline yakın, İspanya'nın özerk bölgesi olan Balear Takımadaları'na aittir.

Adaya adım atanların ilk görmek isteyeceği en bilinen tarihi eseri 14. yüzyıla ait Gotik Katedral'dir. Nefesinizi kesecek güzellikteki bu katedrali gezerken hayran kalacaksınız.

Ada ayrıca Bellver kalesi,  Lonja adındaki İspanya'nin tüm tarihi yapılarının minyatürlerinin bulunduğu marketi, inci fabrikaları, yel değirmenleri ve yeraltı mağaralarıyla ünlüdür.

Her yıl almanlar başta olmak üzere tüm ülkelerden binlerce turist bu adayı ziyaret eder. Adada Avrupa'nın en büyük hava alanlarından biri bulunur. Eğlence, dans ve casinolarıyla ün salmıştır. Hollywood ünlülerinden bazılarının burada evi bulunduğu bilinmektedir.

Ada halkı Roma, Arap ve İspanyol kültürlerinin sentezi gibidir. Kendilerini asla İspanyol olarak görmezler. Restoran mönüleri dahil ilk tercih edilen dil Katalanca'dır.

Ekim ayı dini bayramlarıdır. Rahatlıkla denize girebilirsiniz, çünkü havalar oldukça sıcaktır. İnsanları sıcak kanlı olduğundan fazla yabancılık çekmezsiniz. (Milliyet)