Mümessil Dayanışma Derneği 1. Genel Kurulu’nu Adana’da gerçekleştirdi.


15 Mart 2014 tarihinde Ankara’da kurulan, Türkiye’deki tüm tıbbi mümessilleri temsil eden, ülke çapında organize ilk ve tek tıbbi mümessil derneği olan ‘Mümessil Dayanışma Derneği’ 6 Eylül 2014 Cumartesi günü 1. genel kurulunu derneğin merkezi olan Adana’da yaptı.
İlaç endüstrisindeki tüm paydaşların yerlerini aldığı genel kurulda yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Genel kurulda ‘Polat Labar’la Sabah Sabah’ programının yapımcısı ünlü DJ. Polat Labar’ın bir saatlik bir gösterisi de beğeniyle izlendi.
Yaklaşık 60 Tıbbi Mümessilin katıldığı ilk genel kurulda son iki yılın tıbbi mümessil camiasında en çok tepkiyle karşılanan uygulaması olan "ÜTE (Ürün Tanıtım Elemanı) sertifikasyon projesinin yürütücüsü konumundaki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi proje sorumlularından Abdurrahman Coşkun tıbbi mümessillerle süreçle ilgili bir sunum yaptı.
Birinci genel kurulda derneğin kurucu başkanı Ahmet Can görevinden ayrıldı. Yapılan yönetim kurulu seçiminde başkanlığa Harun Ökek seçildi.
Genel kurulda yeni yönetim şu şekilde oluştu;
Harun Ökek, (Başkan), Hakan Çelik, (Başkan Yardımcısı), Ratip Nadir Kırlıkovalı (Genel Sekreter), Cem Maden (YK Üyesi), Fatih Erdoğdu (Sayman) Denetim kurulu ise; Erhan Çelik, Mehmet Kara, Ali Uğur Sarı’dan oluştu.