Başkent Ankara’da faaliyet gösteren ve başkanlığını Kahramanmaraş Milli Mücadelesinin timsal isimlerinden Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Türkkorur’un yaptığı Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK) tarafından düzenlenen Otantik Türk Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi bu akşam gerçekleştirilecek.

Şef Yrd. Doç. Dr. R. Oruç Güvenç yönetimindeki müzikle tedavi ve terapi yöntemini içeren gösteri bu akşam başkent Ankara’nın Ulus semtindeki Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da başlayacak. 19 Mayıs Stadı karşısındaki kültür merkezinde 25 ayrı ülkeden Türk ve Tasavvuf Musikisi’ne gönül vermiş sanatçı grubunun sahne alacağı gösterinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Vakıf Başkanı Yaşar Türkkorur Kanal 46’ya yaptığı açıklamada; “Vakfımızın organize ettiği ve Tasavvuf ve Türk Musikisi eşliğinde müzikle tedavi – terapi konseri programımızın gösterisinin büyük ilgi göreceğini umuyoruz. Bizlere destek veren Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği olan MAR-DER’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim