Tüm dünyada büyük bir heyecanla beklenen 12.12.2012 tarihinde resmi nikâh yapabilmek için Kahramanmaraş’ta da hareketlilik yaşandı.


100 yılda bir geldiği belirtilen ilginç tarihte evlenebilmek için 12.12.12 tarihini tercih eden çiftler büyük bir heyecan yaşadı. Atatürk Parkı içerisinde yer alan Kahramanmaraş Belediyesi nikâh sarayında 33 çiftin resmi nikâhları kıyıldı.


Nikâhları kıyılan çiftler arasında matbaacı esnaflarından Emrah Taşçı (32) ile Meryem Uçar (28) çifti de vardı. Bu özel ve anlamlı günde büyük bir mutluluk ve heyecan yaşayan Taşçı, duygularını şöyle dile getirdi: “Düğün tarihi olarak benim doğum günüm olan 11 Şubat 2013 tarihini seçmiştik. Bir yakınımız da resmi nikâh tarihi olarak 12.12.12’yi önerince çok beğendik. 100 yılda bir gelen böyle ilginç bir tarihte nikâh yapmamızın bize uğur ve bereket getireceğine inanıyorduk. Yaklaşık 1.5 ay önce Belediye’ye başvurduk ama talebin fazla olduğu söylendi. Ancak ısrarlı girişim ve takibimiz sonucunda bu ilginç tarihte nikâhımızı kıymış olduk. Ayrıca nikâh tarihinin hatırlanması açısından da çok iyi oldu. Böylesine özel bir günde, özel bir mekânda, özel arkadaşlarımın şahitliğinde, özel biriyle evlenmekten çok mutluyum. Kendimize ve bugün nikahları kıyılan tüm çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.” (Haber Merkezi)