İstanbul'da dün hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Dinçel için ilk tören Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Dinçel'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, sanatçı dostlarının omuzlarında tiyatro sahnesine getirildi. Tabutun üstüne yine büyük bir Türk Bayrağı konulurken, ön tarafına da Dinçel'in fotoğrafı yerleştirildi.


Törene, Dinçel'in eşi Sumru Dinçel ve oğlu Barış Dinçel, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ile Müjdat Gezen, Ali Poyrazoğlu ve Aliye Uzun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.


Osman Yağmurdereli, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, bir ağabey ve hoca olarak hayata dair, sanata dair Dinçel'in kendisine birçok şey öğrettiğini dile getirerek, ''Benim için büyük bir kayıp oldu'' dedi. Dinçel'in ölümünün Türkiye için de büyük bir kayıp olduğunu belirten Yağmurdereli, ''Yeri doldurulamayacak bir sanatçımızı yitirdik'' diye konuştu.


Vali Güler de Dinçel'in halkın çok sevdiği bir sanatçı olduğunu ve çok değişik karakterlerle tanındığını belirterek, ''Türk tiyatrosuna büyük emekleri vardı. Gıpta edilecek bir insandı. Türkiye için büyük bir kayıp oldu. Herkesin başı sağ olsun'' dedi.


Kadir Topbaş ise Türk sanat camiasına başsağlığı dilediğini belirterek, Dinçel'in iz bırakan tiyatrocu olduğunu, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'na büyük emeğinin geçtiğini ifade etti. Tiyatrocu Şevket Çoruh da, Dinçel'in kendisinin hocası olduğunu belirterek, onu her zaman seveceğini kaydetti.


Konuşmaların ardından salonda bulunanlar Dinçel'in tabutunun önünden saygı geçişi yaptılar.Dinçel'in cenazesi, daha sonra cenaze aracına konularak, alkışlar eşliğinde, cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. Törene katılanların, zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

AA