MTM Şubat ayı raporları açıklandı. Medyada en çok ne tartışıldı, siyaset, spor ve sanat dünyasının en medyatik ismi kim oldu?

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) Şubat ayı raporlarına göre, bin 700'ü aşkın gazete, dergi ve televizyonda yayınlanan haberlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 36 bin 349 kez yer alarak ilk kez iktidar partisi AK Parti'yi geçti.

Şubat ayına gündem vuran olaylar, ekonomik kriz, İsrail'in devam eden saldırıları, yerel seçim yarışı, Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Baykal arasındaki polemikler, Gazanfer Özcan'ın ölümü, THY uçağının Hollanda'da düşmesi, Deniz Seki'nin tutuklanması, Skibbe'nin gönderilmesi oldu.

MTM'nin bin 700'ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayımlanan her haberde yapılan inceleme sonucunda hazırladığı 'Ayın Medya Gündemi' raporu açıklandı. Rapora göre, şubat ayında CHP, haber 36 bin 349 haberle geçen ayların en medyatik partisi olan AK Parti'yi koltuğundan etti. AK Parti ise 35 bin 760 haberle ikinci oldu.

Şubat ayının en medyatik siyasi ismi ise yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Ay boyunca 38 bin 105 habere konu olan Başbakan Erdoğan'ın ekranda kalma saati ise 506 saati aştı. Başbakanı takiben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 bin 517 habere konu olurken, CHP Lideri Baykal, 10 bin 266, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 bin 851, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş ise 5 bin 9 habere konu olabildi.

Her geçen gün Türkiye'yi etkileyen ekonomik kriz, şubat ayının da gündemi oldu. Ay boyunca 26 bin 971 haber ve yazıda ekonomik krizden söz edildi. Şubat ayında yine geçen yıl yolcu sayısını yüzde 15,6 artırarak, 21 milyon 870 bine yükselterek, ücretli yolcu trafiğini yüzde 13,9 ve kapasitesini yüzde 11,6 artıran THY medyatik şirket oldu.

Ay sonuna doğru THY uçağının Hollanda'da düşmesi şubat ayının en önemli olayları arasında yerini aldı. Ay içinde THY 7 bin 357 habere konu edildi.

ŞUBAT AYININ MEDYATİK ÜNLÜSÜ DENİZ SEKİ OLDU

Şubat ayına damgasını vuran ünlü ise kokain kullanımı ve temini gerekçesi ile tutuklanan Deniz Seki oldu. 2 bin 195 habere konu olan Seki, TV ekranlarında 24 saate yakın süre kaldı.

Programına konuk ettiği Yıldız Tilbe'yle canlı yayında yaptığı büyük tartışma ve programının yayından kalkmasıyla tüm gözleri üzerine çeken İbrahim Tatlıses, bin 462 habere konu edildi. Tatlıses'e ekranlarda 15 saate yakın yer ayrıldı.

Şubat ayının en medyatik spor kulübü, önceki ayların da birincisi Fenerbahçe koltuğunu kimseye kaptırmadı. Ay boyunca, 19 bin 591 habere konu olan Fenerbahçe, 129 saate yakın süreyle ekranlarda kaldı. Galatasaray 19 bin 426 habere konu olarak TV ekranlarında 159 saat kalarak ikinci olurken, Beşiktaş ise 16 bin 126 haberle üçüncü oldu.

Şubat ayında hakkında haberlerde kendisinden en çok söz edilen ise 2 bin 550 haberle Galatasaraylı Lincoln ilk sırada yer alırken, Beşiktaşlı 2 bin 229 haberle ikinci ve Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex ise 2 bin 72 haberle üçüncü sırada yer aldı.