Bu yıl 8.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları için Kahramanmaraş’a gelen öğrenciler Belediye Başkan Mustafa Poyraz’ı makamında ziyaret ettiler.

Türkçe Olimpiyatlarının Kahramanmaraş’ta 8 Haziran akşamı düzenlenecek olan bölümü için 28 ülkeden 147 öğrenci kente geldi. Öğretmenleri nezaretinde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret eden Sebire Qarayega, Sera Tujani, Daniel Vahdero, Jackson Mwendma, Rasul Vahyeva, Fatima Sakina, Raida Rajan, Abdullah Türüdü ve Myayto Kama, Türkçe konuşarak kendilerini anlattılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Poyraz ise şunları söyledi: “Türkçe Olimpiyatları, bir çığ gibi büyüyerek dünyanın sayılı organizasyonlarından birisi haline geldi. Dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteren Türk okulları, Türkiye’nin dünyadaki yeni elçilerini yetiştiriyor. Türkçe ile dünyaya sevgi ve barış umutları yayılıyor. Türkçemizi ana dili gibi konuşan çocuklar, ülkeler arası bir kültür elçisi görevi görmekteler. Farklı dilleri bilmek önyargılı düşünceleri yok eder ve Dünya barışına olumlu katkı sağlar. Bu vesile ile bizleri ziyarete gelen bu çocuklarımıza ve olimpiyatları organize edenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrası öğrencilere birer hediye veren Başkan Poyraz daha sonra topluca hatıra resmi çektirdi. (www.kanal46.com)


KANAL 46’NIN DUYURUSU: 120 ülkenin sevgi dileğiyle buluşarak yarıştığı 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş programı ise 8 Haziran 2010 Salı günü saat 20.30’da Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim