Kahramanmaraş siyasetinde öyle bir isim var ki; yönetimler değişiyor, partiler kapatılıyor, yenisi açılıyor, başkanlar değişiyor ama bir tek o değişmiyor. O isim, yönetimlerin değişmez tek ismi olarak listelerde yerini alıyor.

Bu isim kim mi? Kahramanmaraş’ın tanınmış simalarından, esnaf-sanatkâr dünyasının önde gelen isimlerinden ve siyasetin deneyimli yöneticisi Emrullah Küçükdevlet.

Saçının beyaz olmasına rağmen birçok gence taş çıkartacak derecede delikanlı olması ve dik duruşu ile tanınan Emrullah Küçükdevlet’ten isterseniz bu işin sırrını öğrenelim:

“Ben 1950 Kahramanmaraş doğumluyum. Baba mesleği olan nakliyatçılık yapmaktayım. Askerden sonra 70’li yılların ikinci yarısında Şoförler Odası’nın yönetimine girerek sivil toplum örgütlerine adım atmış oldum. Bununla birlikte siyasi yaşamım da o zamanlar başlamış oldu.

Yine babam rahmetli Selahattin Küçükdevlet’in izinden giderek Milli Nizam Partisi ve ardından Milli Selamet Partisi’nin başarısı için bir sempatizan (yakınlık duyar, sever) olarak destekte bulundum. Daha sonra ise kapatılan Refah Partisi’nde aktif olarak yöneticilik yapmaya başladım.

İşte o günden beri aktif siyasi yaşamın içerisindeyim. Refah kapatıldı, yerine kurulan ve kapatılan Fazilet Partisi’nin de yönetim kurulunda görev yaptım.

Fazilet’in kapatılması ile kurulan Saadet’e geçtim ama oradan da AK Parti’nin Kahramanmaraş’taki kurucu il yönetiminde yer aldım. İl Başkanlığı yapan Rıfat Bülbül, Veysi Kaynak, Atıf Şirikçi, Mustafa Sarıkaya’nın il başkanlığında yönetimde bulundum.

Son olarak ta 21 Haziran Pazar günü 12 Şubat Stadı’nda yapılan il kongresinde başkan seçilen genç kardeşim Fatih Mehmet Erkoç’un listesinde yer aldım ve halen il yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyorum.

Bunun sırrını yakın çevrem devamlı olarak bana soruyor ama ben de onlara bu işin nasip meselesi olduğunu anlatıyorum. Yoksa yönetimlerde illa ki yer alayım diye kimseye gidip minnet ve ricada bulunmuyorum. Sağ olsunlar onlar beni layık görüyorlar ve listelerine alıyorlar.

Benim için önemli olan da Kahramanmaraş’a hizmettir. Ben de bana gösterilen ilgi, alaka ve güvene layık olabilmek için işimden, aşımdan ve ailemden fedakârlık yaparak bunca yıldır siyasete zaman ayırıyorum.”

Evli ve 2 çocuk babası olan Emrullah Küçükdevlet’e aktif siyasi yaşamında nice yıllara dileklerimizi iletiyoruz. (www.kanal46.com)