Meclisin tatile girmesi nedeni ile memleketlerine dönen milletvekilleri mübarek ramazan günlerinde de harıl harıl ziyaret turları yapıyorlar.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam beraberinde partili milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım M. Ramazanoğlu Tabipler Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek, doktorların sorunlarını dinledi

AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın da katıldığı ziyarette Kahramanmaraş Tabip Odası (KTO) Başkanı Ali Ünsal’dan bilgiler alan Sağlam, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Sağlam, Suriye’de Beşar Esad yönetiminin muhaliflere yönelik sürdürdüğü kanlı saldırıları üzüntü ile izlediklerini ifade etti. “Arap Baharı bir demokrasi mücadelesi halinde devam ediyor” diyen Sağlam, şöyle konuştu:

“Suriye’deki olaylar ve Libya çok sıkıntı içinde. Libya’da zannediyorum ki olay sonuçlandırılmak üzere ama Suriye’de özellikle mübarek Ramazan gününde doğrudan doğruya halka baskın şeklindeki hareketlerin tasvip edilmesi mümkün değil. Hükümetimiz gerekli reaksiyonu gösterdi. Gerek Dışişleri Bakanlığı, gerekse Birleşmiş Milletlerin’de aynı reaksiyona benzer şekilde kınama kararı çıktı. Ümit ediyorum ki bu harekete bir son verirler Suriye’de. Çünkü gerçekten doğrudan doğruya bir şehrin üzerine yüzlere yakın insanın doğrudan doğruya tanklarla mücadelesi söz konusu. Bunun en kısa sürede bitirilmesini ve Suriye’nin de kendi vatandaşlarına böyle mübarek günde kendi vatandaşlarına böyle şeyler yapmasının ne kadar doğru olduğunu bir kere daha değerlendirmesi gerektiği kanaatindeyim. Tabi İngiltere başbakanı neredeyse bir müdahale gerektirecek olayın cereyan ettiğini söyledi. Dünya kamuoyu ne yapar bilmiyorum ama yapılan iş neresinden bakarsanız bakın bir fecaat, tasvip edilebilecek bir şey değil.”

“ŞİMDİYE KADAR Kİ UYGULAMADAKİ HATALAR DÜZELTİLİYOR”

Sağlam, Yüksek Askeri Şura süresince yaşanan gelişmelerin hatırlatılması üzerine ise, Türkiye’deki anayasal kurumların yetkilerinin anayasa ve kanunlarla belirtildiğini ifade etti. işlerin artık doğru merhalede yerine oturduğunu söyleyen Sağlam, “Böyle olması gerekiyordu. Kanunlara göre kimler yetkili, kimlerin hangi konularda yetkisi var, sınırı var bunlar belli. Bence şimdiye kadarki uygulamadaki hatalar düzeltiliyor. Mevcut anayasanın ve mevcut kanunların gerekleri yerine getiriliyor. Dolayısıyla bütün dünyada böyle değerlendiriliyor. Ben Türkiye’deki gelişmeleri olumlu buluyorum. Türkiye demokrasisinin daha da olgunlaşması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Yaşanan olumlu gelişmeler karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de asla yıpratılmaması gerektiğini işaret eden Sağlam, “Yalnız bunu yaparken de gerek medyamız, gerek hepimiz ordunun da milletin ordusu olduğunu bilerek kimseyi rencide etmeden, dolayısıyla olayı kişisel hale getirmeden olması gerekenin yapılmasını değerlendirmeliyiz. Olması gerekenin yapılmasını desteklemeliyiz diye düşünüyorum. Bu veya şu şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri rencide edilmeden yapılmalıdır. Zaten hükümet burada fevkalade hassas davranıyor ama bazı değerlendirmelerde onları rencide edecek şeylerin olmamasını da temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette KTO'nun mevcut yöneticileri ile eski başkan ve yöneticileri de hazır bulunarak birlik-beraberlik örneği sergilediler. (MMM)

Editör: TE Bilisim