CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Atay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında protesto edilmesinin ardından Galatasaray camiasını tehdit etmesinin yakışık almadığını belirterek, "Hep söylüyorum, asıl ucubelik Başbakan’ın kendisindedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Atay, partisinin Zonguldak İl Gençlik Kolları’nın katkılarıyla dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Heccav’ adlı tiyatro oyununu izledi. Oyunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atay, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Atay, Başbakan Erdoğan’ın, Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında protesto edilmesinin ardından kantarın topuzunu kaçıran sözler sarfettiğini söyledi. Siyasetçilerin alkışa da, yuhalanmaya da alışması gerektiğini vurgulayan Atay, şöyle konuştu:

"Protesto siyasetçilerin kaderidir. Yeri gelecek protesto edileceğiz, yeri gelecek alkışlanacağız. Alkışlanırken iyi de, protesto edilirken çok kötü olmamalıdır. Protesto edenleri, protesto edilen ortamın ev sahiplerini tehdit etmek Başbakan’a hiç yakışmamıştır. Başbakan diyor ki ’Galatasaray’ın cebinden 5 kuruş çıkmadı.’ Başbakan’ın cebinden 5 kuruş çıktı mı? Ya da 8 yıllık AK Parti hükümetinin cebinden Arena için 1 kuruş çıktı mı? Çıkmadı. Arena’yı kim yaptı, hangi firma yaptı, hangi müteahhit yaptı? Reel olarak harcanan para kaç liradır? Başbakan’dan bunun cevabını bekliyorum. Başbakan’ın dediği gibi 600 trilyon harcanmış mıdır? Arena’ya harcanan para 300 trilyon civarındadır. Ama metro bağlantıları vesaire o ayrı bir iştir. O zaten devletin işidir. Ama ’Galatasaray’ın cebinden 5 kuruş çıkmadı, daha sözleşmeyi de yapmadık ha’ diye tehdit etmek Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına yakışmaz. Hep söylüyorum, asıl ucubelik Başbakan’ın kendisindedir. Kars’taki olaydan sonra bu tavrı da onun açık bir göstergesidir."

Kendisinin Fenerbahçe, babasının ise Galatasaray taraftarı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın Galatasaray camiasını tehdit etmesine üzüldüğünü belirten Atay, "Başbakan’ın bütün Galatasaraylılardan özür dilemesini bekliyoruz" dedi. (VATAN)


Editör: TE Bilisim