Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin bölgesinde yalnızlık çekmesi, üstelik buna gönüllü olması hem rasyonel, hem akılcı, hem de coğrafyamızın yüklediği sorumluluklar gereği izah edilebilir değildir. Bölgesinde yalnızlaşan, sözü yere düşen ve dikkate alınmayan bir ülkenin muhasımları da doğal olarak fazla olacaktır" dedi.


MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin her boşluktan yararlanma arayışında olduğunu belirterek, milletin huzur ve bekasının sürekli tehdit kuşağında olduğunu ifade etti.


"Komşu coğrafyalardaki sıcak çatışma ortamı doğrudan doğruya ülkemize yansımaktadır" diyen Bahçeli şunları kaydetti:


"Art niyetli kimlik siyasetleri milli bekamıza zarar vermektedir. Etnik körlük, mezhepçi tahammülsüzlük, emperyalist komplo hem ülke içini hem de komşu coğrafyaları kaosa sürüklemektedir. Bu nedenle belirsizliklerin hızla yayıldığı, hatta kökleştiği bir zaman diliminden geçtiğimiz açık ve hakikattir. Hassas ve zorlu bir coğrafyada uzun yıldır yaşadığımızı hiç kimse inkar edemeyecektir. Aynı şekilde, tarihsel husumetlerin de nesiller boyunca birikerek, dahası derinleşerek bugünkü zamana miras kaldığını hiçbirimiz yok saymayacaktır. Coğrafyamızı değiştiremeyeceğimize göre arayışlarımız bu aziz vatanın ahlaki ve politik gerçekleriyle sınırlı olmalıdır. Bizim Ankara vizyonuyla söylemek istediğimiz budur."


Uluslararası ilişkilerde kalıcı düşmanlıktan bahsetmenin gerçeklerde sırt dönmek olduğunu ifade eden Bahçeli, "Her ülkenin kendi çıkarını gözetmesi normaldir ve kaldı ki bunun aksini beklemek saflık ötesidir. Her ülkenin siyasi ve ekonomik bağlantılar tesis ederken, en çok fayda ve avantajı gözetmesi olağandır, tersini düşünmek ise akıl tutulması olacaktır. Bu itibarla Türkiye'nin bölgesinde yalnızlık çekmesi, üstelik buna gönüllü olması; hem rasyonel, hem akılcı, hem de coğrafyamızın yüklediği sorumluluklar gereği izah edilebilir değildir. Bölgesinde yalnızlaşan, sözü yere düşen ve dikkate alınmayan bir ülkenin muhasımları da doğal olarak fazla olacaktır" ifadesini kullandı.  

Editör: TE Bilisim