MHP’de 12 Eylül referandumu öncesinde “Başdanışman depremi” yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun yıllardır Başdanışman ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Vedat Bilgin’le yollarını ayırdı.

12 Eylül’de yapılacak referandumda “Evet” oyu verilmesi gerektiği yönünde tavır alan Bilgin’e, Bahçeli “Ayrıl” mesajı verdi. Bunun üzerine Bilgin, Başdanışmanlık görevini bıraktı. Bilgin’in, önümüzdeki süreçte MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğinden de istifa edebileceği belirtiliyor. Türk-İş’te de danışmanlık yapan Bilgin, MHP’nin liberalleşmesi yönündeki görüşleriyle tanınıyordu. MHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde TCDD Genel Müdürlüğü de yapan Bilgin, 2007 seçimlerinde milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

Bilgin MHP camiasındaki “şahinler” tarafından eleştiriliyor, bazı çevrelerce ise Bahçeli’den sonra MHP’nin başına gelebilecek lider adayları arasında gösteriliyordu. Bilgin, Ergenekon davası konusunda da “Ergenekon yapılanması vardır. Ordunun içinde bazı cuntacılar bu örgütün üyeleri, bu nedenle onların yargılanması, sorgulanması orduda moral bozukluğuna neden olmaz” diyordu. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim