Kahramanmaraş’ta 1978 yılında meydana gelen ve 100’den fazla insanın ölümü ile sonuçlanan Maraş Olayları’nın 32. yıldönümünde kentte ilk kez yapılan anma mitinginin yankıları sürerken, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı da provokasyon (kışkırtma) girişimlerine tepki gösterdi.

Parti binasında basın açıklaması yapan BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç; “Biz Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnağı ile Ay-Yıldızlı bayrak altında yaşayan bir büyük Türk Milletiyiz. Bu millet bir daha acı çekmek istemiyor. Cenab-ı Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” diye konuştu.

19 Aralık Pazar günü kenti ve ülkeyi karıştırmak isteyenlerin Kahramanmaraş’ın sağduyulu halkı sayesinde amaçlarına ulaşamadıklarını ve ulaşamayacakları öne süren Başkan Kılıç, şunları kaydetti:

“Öncelikle bu söyleyeceklerim asla Alevi kardeşlerimize karşı bir söylem değil, zaman zaman bu ülkede farklı gruplar üzerinde oyun oynayıp kargaşa çıkartarak ülkede bir kaos ortamı oluşturup bundan nemalanmaya çalışanlaradır. Türkiye’de yaşayan 75 milyon vatandaşımız, 1000 yıldır bu ülke toprakları üzerinde komşuluk yapmış, birbirinden kız alıp vererek akrabalık yapmış, aynı kıbleye dönüp namaz kılmış, çok iyi dostluklar kurarak acıyı da tatlıyı da paylaşmayı öğrenip, adeta bir kilimin desenleri gibi olmuşlardır. Durum böyle iken biz büyük Türk Milleti, hiç kimsenin bölücü provokasyonlarına asla alet olmayacağız. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız dolaylı ya da direkt olarak zaman zaman bu ülkede çıkartılmaya çalışılan kargaşalardan zarar görmüş, gözyaşı dökmüş, acı günler yaşamıştır. Durum böyle iken, hiç kimsenin bir daha bu millete acı çektirmesine kötü günler yaşatmasına duyarlı büyük Türk Milleti asla müsaade etmeyecektir. Türkiye’de ay-yıldızlı al bayrak altında yaşayan tüm vatandaşlarımız Türkiye üzerinde oynanan böl parçala yut oyununu fark etmekte, bu nedenle de bizim üzerimizden oyun oynayıp bizi bölmek isteyenlere inat bu millet artık daha fazla birbirine kenetlenmek zorundadır.” (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim