Geçtiğimiz ay içerisinde kongre süreci yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığında delegelerin oyu ile İl Başkanlığına seçilen Esat Şengül, kongre sürecinin ardından yaptığı teşekkür ziyaretleri kapsamında Kahramanmaraş Manşet Gazetesi’ne de nezaket ziyaretinde bulundu.


Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, 21 Mayıs 2012 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatına yakışır bir kongre süreci yaşadıklarını belirten CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, huzur ve sükunetin hakim olduğu ve iki adayın yarıştığı kongrede delegelerin oyları ile il başkanı olduğunu bu nedenle de hem partililerine hem de katkılarından dolayı Kahramanmaraş Manşet Gazetesi’ne teşekkür etti.



Kongre sürecinin ardından başta CHP örgütleri olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Şengül, göreve geldiği günden bu yana hızlı bir performans sergileyerek, bu tempo içerisinde gerek medya gerekse Kahramanmaraş halkı ile uyum içerisinde çalışacaklarının altını çizdi.



Eskiden bu yana CHP teşkilatının içerisinde görev almış birisi olarak Kahramanmaraş’ın sorunlarını ve sıkıntılarını yakından bildiğini bu nedenle de mevcut hükümetin ve yerel yönetimin Kahramanmaraş için gerekli hassasiyeti göstermediğini söyledi. Böylesi bir siyasi iradeye de Kahramanmaraşlı vatandaşların kucak dolusu oy vermesine anlam veremediğini dile getiren Şengül, konu hakkında şu ifadelerde bulundu; “Kahramanmaraş’ın sorunlarını sıkıntılarını iyi biliyorum. Mevcut hükümet ve yerel yönetim Kahramanmaraş’a gerekli duyarlılığı göstermediği halde Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız kucak dolusu oy veriyor. Biz bunları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. İnsanlarımız olaylara hakim gibi görünen baba rolünü ev reisi rolünü üstlenen tiplemeyi daha çok kabul ediyor. Başbakanımız da bu özellikler fazlasıyla var. Tabi ki Başbakan’ında yaptığı hizmetler var. Bunları yok sayamayız. Ama Kahramanmaraş’ta Ak Partiye verilen olayların en yüzde 70’inin direk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verildiğini düşünüyorum. Çünkü Belediyecilik anlamında Kahramanmaraş olarak çok gerideyiz. Başbakan’ın bireysel karizmasına olaya hakim olmasına halkımız teveccüh gösteriyor.” Şeklinde konuştu.


AK Parti hükümeti tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen çalıştayların kent için olumlu sonuçlanmayacağını vurgulayan Şengül: “Kahramanmaraş Milletvekilleri ve İl Teşkilatı tarafından düzenlenen çalıştayların verimli sonuçlanacağına inanmıyorum. Eğer verimli sonuçlanmış olsaydı Kahramanmaraş bugün vizyonu farklı olabileceği gibi mevcuttaki yapılanmasında da bir farklılık gözlemlememiz mümkündü. Kahramanmaraş ile ilgili gerçekleştirilen bütün toplantılara bu tür çalıştaylara katılmayı isteriz. Kahramanmaraş’ı bizde çok seviyoruz. Bu güzel şehrimizin gelişmesi için partimiz adına elimizden gelen katkıyı sağlamak isterim.” Dedi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Yeşiltaş Karakoluna yapılan hain saldırı sonucunda 8 askerin şehit düştüğü, 19 askerin de yaralandığı olayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, terör sorununun toplumsal bir sorun olduğunu bu sorunun biran önce bitirilmesi için de topyekun mücadele verilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Hiçbir kimsenin çocuğunu vatani görevini yapmak üzere askere gönderdiğinde geri şehit yada gazi olsun diye göndermediğini hatırlatan Şengül: “Terör konusu hepimizin başlı başına tepki koyması gereken toplumsal bir konu. Çünkü hiç kimse çocuğunu vatani görevini yapmak üzere gönderirken bu noktada ölümlerle yaralanmalarla karşılaşsın düşüncesi ile göndermiyor. Ortak bir çözüm önerisi ile barış ne şekilde sağlanacaksa sağlanmalı. Mecliste grubu olan siyasi partilerimizin katılımcılıkları ile çözümlenmesi gereken bir durum. Bu noktada mevcut hükümet bir takım girişimlerde bulundu. Barış için benzeri çalışmalar yaptı. Ama barışı sağlayamadık. Son olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan ile yaptığı diyalogun sonucunda güzel bir adım atıldığını düşünüyorum. Buna diğer siyasi partilerde katkı sağlarsa bir kalıcı barış için iyi bir adım atılacaktır. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kesinlikle bunu tasvip etmemiz mümkün değil.” Diye konuştu. Haber : Erçin Yaşar

Editör: TE Bilisim