CHP, İstanbul İl Başkanlığı'na Berhan Şimşek getirildi. Şimşek'in MYK'daki görevi boşaldı.

CHP PM, kısa süre içinde toplanarak Şimşek'in boşalan yerine Gürsel Tekin'i getirecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, CHP’nin İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in tekrar İl Başkanı olup olmayacağına ilişkin kararı açıkladı. Okay, İstanbul İl Başkanlığı'na Berhan Şimşek'in getirildiğini söyledi. İşte Okay'ın açıklamaları:

1 ay içinde CHP’ye kayıt sayıları kamuoyuna açıklanacak. İl Yönetimleriyle ilgili MYK değerlendirmeyi yaptı. Geçen hafta Cuma günü İstanbul İl yönetim kurulu üyesi 8 arkadaş istifa dilekçelerini CHP Genelm Sekreterine takdim etmişlerdir.

21 olan il yönetimi üye tam sayısının salt çoğunluğun altına düşmüş olmakla birlikte görev boşalmıştır. Yine aynı şekilde Samsun İl Yönetimi de görevini boşaltmıştır.

Bu süreçte İstanbul İl başkanlığı görevine Sayın Berhan Şimşek’in getirilmesine karar verilmiştir.

İL BAŞKANLIĞI ATAMALARI DURDURULMUŞTU

CHP kurultayında Parti Meclisi’ne seçildiği için İstanbul İl Başkanlığı düşen Gürsel Tekin, MYK kararıyla yeniden başkanlığına dönmeyi beklerken; İl Başkanlığı atamaları dondurulmuştu.

Gürsel Tekin, geçen hafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara'ya gittiğinde İstanbul İl yönetiminden istifa haberi gelmişti.

Genel merkez kaynakları, 11 üye istifa ettiği için yönetimin düştüğü bilgisini vermiş, ancak Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin gelişmeyi doğrulamamıştı.

Tekin: 'Suç ortaklığı bozulmaz'

Tekin, 1 hafta önce kendisini destekleyen İstanbul'daki 8 yöneticinin şimdi istifa etmesini eleştirdi: Ne oldu da fikir değiştirdiler? Bütün ortaklıklar bozulur ama suç ortaklığı bozulmaz! İşte Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün Tekin ile yaptığı röportajdan bir kısım:

Bundan sonraki tek hedefim CHP'nin iktidar olması için mücadele. Bazı il yöneticilerimizin istifa etmelerindeki süreç beni olduğu gibi kamuoyunu da rahatsız ediyor. Genel merkeze gelip istifasını veren 8 il yönetici, 1 hafta önce de bana destek için Ankara'ya gelmişti. Bir haftada ne oldu da bunlar fikir değiştirdi? Bazı milletvekilleri ve bazı belediye başkanları, bu il yöneticilerini örgütleyip vaatlerde bulunarak genel merkeze gönderiyor. Bunlar şık şeyler değil. Bütün ortaklıklar bozulur ancak suç ortaklığı bozulmaz. Gürsel Tekin hiç kimsenin suç ortağı değildir. Buradan herkes mesajını alsın!

BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

1957 yılında Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk öğrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Aksam Lisesi’nde tamamladı. Şimşek, halen Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde okuyor.

25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynadı. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin layık görüldü.

78’liler Vakfi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Kurucusu ve 68’liler Vakfı Üyesi olan Berhan Şimşek,1997 yılında Günaydın Gazetesi’nde köse yazarlığı, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilerek beş dönem Parti Meclisi Üyeliği yaptı.

2002 Genel Seçimlerinde de İstanbul Milletvekilliği yapan Şimşek, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği, Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Baskanlığı yaptı.

Editör: TE Bilisim