Kayseri Defterdarlığı’ndan istifa ederek Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkanı Aday Adayı olan Enver Çokyiğit; “Belediye Başkanlığına neden aday olduğu konusunda sorulan sorulara; 28 yıllık devlet tecrübemi siyasetle birleştirerek Kahramanmaraş la ilgili olan hayallerimi gerçekleştirmek için aday oldum” dedi.

Hayallerine de bir açıklama getiren Çokyiğit, şunları söyledi: “1984 yılından bu yana Kahramanmaraş’ la ile ilgili hazırlıklarım vardı. Benim hayalim Kahramanmaraş ta yapılmayan hizmeti yaparak bizden sonrakilerin bizleri hayırla anmasını sağlamak, hepinizin bildiği gibi Kayseri Belediyesi Belediyecilikte Türkiye ekolu olmuş bir belediyedir. Yıllardır onların yaptığı çalışmalara birebir şahit oldum ya da içinde bulundum, istiyorum ki Kayseri’den sonra ikinci bir ekol de Kahramanmaraş Belediyesi olsun. Bizler başka illere gitmeyelim başka iller bizleri örnek almak için ilimize gelsin, biz bu göreve gelirsek yapacağımız işler Kahramanmaraş’ın 15 - 20 yılını değil en az 50 yılını kurtaracak projeler olacaktır. Bu projelerimi ve proje kaynaklarımı inşallah adaylığım kesinleştikten sonra Kahramanmaraş halkıyla paylaşacağım.”

ENVER ÇOKYİĞİT KİMDİR?

Kahramanmaraş’ın Gazi Paşa Mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlk, Orta ve Lise tahsilini Kahramanmaraş’ta yapmıştır. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Çokyiğit; 1980 yılında maliye teşkilatına katılmış ve sırasıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Mardin, Hatay ve Yozgat illerinde görev yaptı.

En son Kayseri defterdarı iken 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mali idareler seçiminde Kahramanmaraş’tan Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı için 1 Aralık 2008 tarihinde görevinden ayrılan Çokyiğit evli ve üç çocuk babasıdır. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim