Katıldığı 5. Büyükelçiler Konferansı'nda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşananlara değindi, "Barışın tesisi için çabalarız ve çabalıyoruz ama her an, her imkanımızla savaş için hazırız" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türk büyükelçilerine Ankara Palas'ta verilen akşam yemeğinde konuşma yaptı.


Konuşmasının gündemine Suriye krizini alan Erdoğan, ülkede yaşanan olaylara tepkisiz kalmayacaklarını söyledi.


Erdoğan, "Savaşın değil, barışın tarafındayız. Barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz bunu ödedik, ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Her an, her imkanımızla savaş için hazırız" dedi. Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 150 bini aştığına işaret eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


"Barış, savaştan çok daha fazla bedel ister. Savaş, kolay olandır. Zor olan barıştır. Biz kolayın değil, zor olanın tarafındayız. Savaşın değil, barışın tarafındayız. Barış için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa biz bunu ödedik, ödüyoruz ve ödeyeceğiz.


Her an, her imkanımızla savaş için hazırız. Gerektiğinde de topraklarımızı korumak noktasında asla bir tereddüt içinde olmayız ama son ana kadar barış için mücadele eder, son ana kadar barışın tesisi için çabalarız ve çabalıyoruz.


Bir kere şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Suriye'de yaşanan olaylara tavırsız, tepkisiz kalmak, bu olayları görmezden gelmek, bu olayların dışında kalmak asla ve asla mümkün değildir." AA

Editör: TE Bilisim