‘Kahramanmaraş’tan dünyaya açılan pencereniz’ Kanal 46’nın dün servise sunduğu; “FLAŞ: Erkoç-Okay birlikteliği çatırdıyor mu?” başlıklı haber Kahramanmaraş ve Ankara gündemine adeta bomba gibi düştü.

19 Ekim 2008 Pazar günü Başbakan Erdoğan’ın katıldığı Merkez İlçe Kongresi’nde seçimi kazanarak koltuğa oturan Necati Okay ile 21 Haziran 2009 Pazar günü tek listeli seçim sonucunda il başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç arasında sunulan görüntünün aksine perde arkasında‘birlikteliğin çatırdadığı’ şeklindeki iddiaların yer aldığı haber AK Parti camiasında ve kamuoyunda büyük yankı yaptı. Siyasi kulisler bu perde arkası sıcak gelişmeye büyük ilgi gösterirken, Aksu TV’de de bu konu ele alındı.

Ali Eskalen’in hazırlayarak sunduğu ve dün akşam bu haftaki bölümü yayımlanan ‘Çapraz Ateş’ isimli programda Erkoç ile Okay arasına ‘kara kedi’ girmekte olduğu şeklindeki haber üzerinde yorumlar yapıldı.

Yener Atlı, Mehmet Taş ve Turgay Terzibaş’ın konuk olarak katıldığı program ilgi ile izlendi. MHP Teşkilatında yaşanan gelişmeler ve inceleme için kente gelen müfettiş konusunun yorumlanmasının ardından Kanal 46’nın söz konusu haberinden bahsedildi.

Gazeteci-Yazar Mehmet Taş; “İl - ilçe başkanları arasındaki fikir ayrılıkları her parti için doğaldır. Kaldı ki ben şahsen şu ana kadar Ak Parti’de Erkoç ile Okay arasındaki tam uyuma şaşıyorum zaten. Siyasette bunun olmaması asıl olağan dışıdır” değerlendirmesinde bulunarak Erkoç’un AK Parti bünyesindeki siyasi yaşamında şu ana kadar bir tane bile basın toplantısı yapmamasına dikkat çekti. Yaklaşık 7.5-8 yıllık bir süreçte bugüne kadar neden basın karşısına bir kez bile çıkmadığını merak ettiğini söyleyen Taş; “Erkoç’un neden böyle bir ihtiyaç hissetmediğini de doğrusu merak ediyorum” derken diğer katılımcılar da bugüne kadar bir basın toplantısı yapılmamasını hayretle karşıladıklarını ifade ettiler.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ VE ANKARA GÜNDEMİNDE
BÜYÜK YANKI YAPAN HABER:

"Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl başkanlığı yapmakta olan Fatih Mehmet Erkoç’u bu partideki siyasi yaşamında sırtında taşıyan bir isim olduğu öne sürülen ve bugüne kadar hep geri planda kalmayı yeğleyen Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın ileriki günlerde artık ön plana çıkacağı öne sürülüyor.

Okay'ın bu öne çıkma nedenleri arasında ise yapılacak olan ilk genel seçimde milletvekili aday adayı olma isteğinin yattığı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi; İl Başkanı Erkoç ile AK Parti'de bugüne kadar adeta kader birliği yapan Necati Okay'ın Erkoç'a; "Sayın Başkan, belediye seçiminde sen aday adayı oldun. Bu kez sıra bende. Bana yol ver" diyeceği iddiası da bugünlerde kulislerde iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.

Çevresinin ise Okay'a şu şekilde telkinde bulunduğu iddia edilerek öne sürülüyor: "Kardeşim sen merkez ilçe seçiminde 5 milletvekili ile belediye, il, kadın ve gençlik kolları başkanlarının destek verdiği adayı yenerek başkan seçildin. Her ne kadar senin başkan seçilmende Erkoç'un rolü olsa da sen de onu bugüne kadar hep sırtında götürdün. Merkez ilçe başkanı olduktan sonra Erkoç'u il başkanlığına taşıdın, belediye başkan aday adaylığında da omuz verdin. O kadar birbirinize yakınsınız ki sana kamuoyunda il başkanının özel kalem müdürü diyorlar. Dal altında dal büyümez. Veysi Kaynak ta yıllarca bekledi sonunda rüştünü ispat etti. Artık sıra sende...İkinci adam rolü oynadığın artık yeter. Erkoç'un bu kez sana yol vererek destek olması lazım."

Ancak bu derinden gizli yarış gün yüzüne çıkmadığı için şu anda il-ilçe arasında sorun yokmuş gibi görülüyor.

Belediye başkan aday adaylığında şansını deneyen ancak Poyraz'ın aday olması ile rotayı il başkanlığına çevirerek tek listeli seçimde koltuğa oturan Fatih Mehmet Erkoç'un da yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olacağı bilindiği için bakalım iki 'kanka' nasıl bir yol haritası izleyecek ve bu kez sıra kimde olacak?

Siyasette bir kural vardır. Bu tür birliktelikler uzun soluklu olmaz...Birinci adamları koltuklarından her zaman ikinci adamlar kaldırmıştır. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek........Umarız; Erkoç-Okay birlikteliği çatırdamaz......

Öte yandan; İl Başkanı Erkoç'un önceki hafta yapacağını duyurduğu ancak Türkoğlu ilçesindeki cenazeler nedeni ile ertelenen ilk basın toplantısının ne zaman gerçekleştirileceği ve bu konuda da neler söyleyeceği büyük bir merakla bekleniyor." (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim