AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, bir gazetede kendisi hakkında yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetenin köşe yazarı tarafından şahsı ile ilgili gerçek olmayan bilgilere yer verildiğini ve suçlayıcı ifadelerin kullanıldığını ifade etti. Güler, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yeniçağ Gazetesi 18 Mayıs 2011 günlü yayınında köşe yazarı olarak yazı yazan Sabahattin Önkibar’ın günlük köşe yazısında şahsımla ilgili gerçek olmayan bilgilere yer verilmiş ve suçlayıcı ifadeler kullanılmıştır. Yazının yayınını takiben köşe yazarı tarafımca aranmış ve kendisine bu bilgilerin doğru olmadığı ifade edilmiştir. Kendisi de bu konuda yanıltılmış olduğunu kabul etmiş ve acilen bu haberi düzelteceğini bildirmiştir. Durumun hassasiyeti nedeni ile bu konuda kamuoyuna açıklama yapmak zorunluluğu oluşmuştur. Gerçek dışı haberi yazan, görsel, basılı ve internet ortamında haberi alıntı yaparak yayınlayan ve yayınlayacaklara ayrıca siyasi ve başkaca amaçlar için kullanacaklara karşı cezai, hukuki ve kişisel, yasal haklarımı saklı tutarak, köşe yazısı içeriğinin gerçekleri yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Editör: TE Bilisim