Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan’ın ramazan bayramının ardından gerçekleştirilmesine adeta kesin gözü ile bakılan atama operasyonu sırasında bir akrabasını daha etkili bir koltuğa getirebilmeyi amaçladığı öne sürülüyor.

Sıtkı Güvenç’in AKP’den milletvekili adaylığı nedeni ile istifasının ardından boş bıraktığı İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna; aynı kurumda yıllardır müdür yardımcısı olarak çalışan Dr. Reha Hüdayioğlu atanmış ve bu atamanın arkasındaki ismin ise Hüdayioğlu’nun akrabası olan milletvekili Fatih Arıkan ile eski milletvekili Ali Sezal olduğu iddia edilmişti.

22 Temmuz erken genel seçimi öncesinde gerçekleştirilen bu atama operasyonu ise; başta AKP camiası olmak üzere toplumunun geniş kesiminden büyük tepki görmüş, Arıkan cephesinden ise bu yönde herhangi bir açıklamada bulunulmazken, Ali Sezal ise atamanın arkasında kendisinin olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek yalanlamıştı.

‘BİR AKRABASINI DAHA GETİRMEK İSTİYOR’ İDDİASI!

Yine seçim öncesinde; Başbakan Erdoğan’ın yakınlarında durarak görüntü ve fotoğraflara girmesi sonucunda ‘Kadraj (çerçeve) hastalığı’na yakalandığı yönünde yerel basın-yayın organlarının eleştiriler yönelttiği Fatih Arıkan’ın bugünlerde ise bir başka akrabası Servet Vural’ı İl Özel İdare Genel Sekreteri yapabilmek için düğmeye bastığı iddiası siyasi dedikodu kulislerinde konuşuluyor.

Şu anda İl Özel İdaresi Sekreteri olarak başarılı bir şekilde görev yaptığı öne sürülen Mustafa Bolat’ın iki yardımcısından birisi olan ve daha önceleri ise Köy Hizmetleri Müdürlüğü yapan Servet Vural’ın o zamanki icraatları yerel basında konu edilmişti.

Vural, kendisine yönelik iddiaları gündeme getirmek üzere anonslar yayımlayan yerel gazete hakkında adliyeye suç duyurusunda bulunmuş ancak gazetenin sahibi ile yazı işleri müdürünün ifadesini alan savcılık ise, soruşturma açılmasına dahi gerek olmadığı yönünde karar almıştı. Yine o zamanlar söz konusu anonslar üzerine Kahramanmaraş Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İDDİA TEPKİ ÇEKTİ!

Siyasi dedikodu kulislerine düşen bu iddiayı duyan duyarlı kesimler ise; milletvekillerinin yakınlarının bir yerlere getirilmeye çalışılmasına tepki göstererek; “Sayın Başbakan’ın ‘Eş, dost ve yakınlarınızı bir yere getirmeye çalışmayın’ uyarısını cümle alem biliyor. Ama iddialara göre Kahramanmaraş’ta ise adeta bunun tersi bir durum yaşanıyor. Eğer bu iddialar doğru ise AK Parti genel merkez yetkililerinin bir an önce bu durumlara el atması gerekir. Başbakan’dan isteğimiz bu yöndedir. İddiaların odağındaki isim olan Fatih Arıkan ise kamuoyuna konu hakkında açıklamada bulunmalıdır” diye görüşlerini ortaya koydular.

Öte yandan; yine siyasi dedikodu kulislerine düşen başka bir iddiaya göre ise; görevden alınacağı tahmin edilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı’nın yerine ise milletvekili Veysi Kaynak’ın bir öğretmeni getirmeye çalıştığı öne sürülüyor.

YORUM SİZİN

Böylece şu günlerde AKP’li vekillerin memlekete hizmet getirilmesi yönünde değil de tayinler için kulis yapmakta oldukları iddialarının yorumunu ise siz değerli kamuoyuna sunuyoruz.










Editör: TE Bilisim