12 Haziran seçimleri sonrası Ajans press tarafından yapılan bir yıllık performans dönemlerinde medya yansımalarında birinci sırayı Başbakan aldı. Başbakan'ın medyada bir yıl içinde 148 bin 217 haberi çıkarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 bin 660 haberi çıktı. Kahramanmaraşlı 8 vekil içinde ise en medyatik Mehmet Sağlam seçildi. Sağlam’ın bir yıl içinde bin 189 haberi medya kuruluşlarında işlendi.


2011 yılı Haziran ayında yapılan seçim sonrası vekillerin medyaya yansıyan haber karneleri açıklandı. Top 10 listesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçtaroğlu ve bakanlar oluştururken Kahramanmaraş’ta en medyatik vekil TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam oldu.


POPÜLER BAKANLAR ÇIKTI


Araştırma sonucu çıkan haber adetlerine göre Milletvekilleri ilk 10 listesi beklenildiği gibi Başbakan, Muhalefet başkanı ve popüler Bakanlardan oluştu. Milletvekillerinin tamamının basın yansımaları göz önünde bulundurularak, bağlı oldukları partilere göre inceleme yapıldığında, AK Partili milletvekillerinin haber toplamı yüzde 73 ile birinci. CHP’li milletvekilleri toplamı yüzde 18, MHP yüzde 5, BDP yüzde 3, Bağımsızlar yüzde 1, Kadep ise yüzde 1’in altında oranlarda basında yansıma buldu.


KAHRAMANMARAŞLI VEKİLLERİN KARNESİ İSE ŞÖYLE


2011 yılı seçimlerinden sonra Kahramanmaraşlı 8 vekil içinde en çok haberi çıkan Mehmet Sağlam oldu. Sağlam’ı, Mahir Ünal, Mesut Dedeoğlu, Nevzat Pakdil, Durdu Özbolat, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıktı Güvenç ve Sevde Beyazıt Kaçar takip etti.


Sağlam’ın bir yıl içinde bin 189 haberi çıkarken Mahir Ünal’ın 599, Mesut Dedeoğlu’nun 316, Nevzat Pakdil’in 228, Durdu Özbolat’ın 206, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’nun 178, Sıtkı Güvenç’in 138, Sevde Beyazıt Kaçar’ın 52 haberi çıktı. Haber: Mustafa Kılınç MANŞET


Editör: TE Bilisim