Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Yeni anayasada önemli olan millet egemenliğine tam oturtulmasıdır'' dedi.

Kurtulmuş, Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneğinin düzenlediği ''Siyaset Günleri'' etkinliği kapsamında geldiği Tekirdağ'da, Ticaret ve Sanayi Odası'nda partililerle görüştü.

Valilik Kültür Merkezi'ndeki konferansında, Türkiye'de son zamanlarda sürekli anayasa değişikliğinin konuşulduğuna işaret eden Kurtulmuş, bunun sıkıntılı bir konu olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, çatışmalı ve kamplaşmalı bir siyasete karşı olduklarını ifade ederek, özellikle 2008 yılından sonra Saadet Partisi olarak sadece memleket hayrına olan meselelerin yanında yer aldıklarını bildirdi.

12 Eylül anayasasının değişmesinden yana olduklarını belirten Kurtulmuş, ''Yeni anayasada önemli olan millet egemenliğine tam oturtulmasıdır. Şu anda anayasa ile ilgili atılan bazı adımlar var. Ancak depremden zarar görmüş bir binayı kuvvetlendirmek varken siz dışını boyarsanız ne olur? '' dedi.

Anayasa ile ilgili yapılacak bir referandumda ne milletin lehine olacaksa o yönde oy vereceklerini kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Esas olan bu topraklar üzerinde yaşayan insanların ne istediğidir. Ama bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar kiracı. 1982 anayasası referandumunda ilk kez oy kullanmıştım ve 'hayır' oyu vermiştim. Ama Anadolu'daki gariban başında jandarma beklerken nasıl 'hayır' oyu versin. Türkiye hala bu anayasayla yönetiliyor. Bu hükümet de anayasa yapamazsa Saadet Partisi bunu başaracak.''

Kurtulmuş, konferansın ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilisim