TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil; "Türkiye’nin huzuruna karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendirmek lazım'' diye konuştu.

Pakdil, bunların hiçbirisinin Türkiye'yi yolundan çeviremeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin huzurlu bir yola girdiğini ve bu alandaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Pakdil, şunları söyledi:

''Bu memleketin insanlarını öldürerek bir neticeye varmak isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Toplum olarak bizim temel felsefe ve düşüncemiz, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'dır. İnsanları öldürerek neticeye ulaşmak mümkün değildir. Nihayetinde hepimiz Allah?ın kullarıyız. Dünyaya geldik ve bu dünyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Huzur bulmuşken yeni bir halk oylaması sürecinden çıkmışken ve burada da çok güzel bir netice almışken, milletimiz sakinleşip bir huzur ortamına kavuşmuşken, Türkiye'de çalışmalar hukuk düzeni içerisinde cereyan edecekken böylesi bir saldırıyı lanetliyorum ve kınıyorum.''

Yaralı polislere ve vatandaşlara şifa dileyen Pakdil, ''Bu işleri yapanların akıllarını başlarına alması gerekir. Devlet yetkililerinden defaatle açıklamalar oldu, bunlardan bir netice alınamayacağına dair ama her kim yapmışsa bunların failleri ortaya çıkacaktır. Bunlar tabii ki hukuk sistemi içerisinde gerekli cezayı göreceklerdir. Ama burada şu kararlılığımız ifade ediyorum ki, Bunların hiçbirisi Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşünden, bu hukuka uygun olarak bir toplum yapısını gerçekleştirmekten alıkoymayacaktır. Polislerimiz ve vatandaşlarımız inşallah en kısa zamanda şifalarına kavuşurlar'' şeklinde konuştu. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim