Ramazanoğlu; “Yeni teşvik sistemiyle Kahramanmaraş’ın yatırıma doyacağı gibi eğitimin önü de daha fazla açılacak” dedi.


Sert geçen tartışmaların ardından TBMM’de kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, yeni sistemin eğitimde esnekliğin önünü açacağını söyledi.


Final Dergisi Dershanelerinin Yatılı Bölge Şubelerinin açılışında yeni eğitim sistemi ve yeni teşvik sistemiyle ilgili bilgiler veren Ramazanoğlu, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti. Önceleri bölgesel bazında düzenlenen teşvik paketlerinin şimdi il bazında düzenlendiğini anlatan Ramazanoğlu, : “Bu teşvik paketinin en önemli getirdiği yeniliklerden bir tanesi artık teşvikin il bazında gerçekleşecek olmasıdır. Kahramanmaraş’ımız 5’inci bölgede yer alıyor, tabi 6 bölge olarak teşvik paketinin uygulanacağı iller belirlenmiş olurken 6’ıncı bölge ila 5’inci bölge arasında pek fazla bir fark yok. Hatta bazı konularda bu fark sıfıra iniyor.” dedi. 



4+4+4 olarak bilinen eğitim yasasında ki önemli değişikliğin özellikle eğitimde esnekliği sağladığını belirten Ramazanoğlu, sistemi şu şekilde özetledi: “öğrencilerimiz hem yatay, hem dikey anlamda eğitim esnekliğini sağlayan ve bu geçişleri kolaylaştıran, kendi eğitim doğrultusunu belirlemiş ve eğitim doğrultusunda ve planlamasında istediği değişikliği yapmasına imkan veren okullar arası geçişlere sınırlama koymayan, yasaklamayan okul ve eğitim imkanlarından istediği doğrultuda ve kapsamda yararlanabilmesini mümkün kılan çok önemli bir değişikliktir.”



EĞİTİMİN ÖNÜNÜ TEŞVİK İLE AÇILACAK!




Final Dergisi Dershanelerinin Yatılı Bölge Şubelerinin açılışında yeni eğitim sistemi ve yeni teşvik sistemiyle ilgili bilgiler veren Ramazanoğlu en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti. Ramazanoğlu: “Türkiye 6 bölgeye ayrıldı, daha doğrusu iller bölgelendirildi. Önceleri bölgesel bazında düzenlenen teşvik paketleri şimdi il bazında düzenlendi. Bu teşvik paketinin en önemli getirdiği yeniliklerden bir tanesi artık teşvikin il bazında gerçekleşecek olmasıdır. Kahramanmaraş’ımız 5’inci bölgede yer alıyor, tabi 6 bölge olarak teşvik paketinin uygulanacağı iller belirlenmiş olurken 6’ıncı bölge ila 5’inci bölge arasında pek fazla bir fark yok. Hatta bazı konularda bu fark sıfıra iniyor. Bunlar özellikle stratejik yatırımlar, büyük ölçekli yatırımlar, Organize Sanayi Bölgelerinde yapılan yatırımlar olmak üzere bu tür yatırımlarda 6’ıncı bölgenin tüm nimetlerde 5’inci bölgeye giren tüm iller yararlanıyor. Fakat eğitim yatırımları maliyetine ve ölçeğine göre bunlarda 5’inci bölgede ki illerde olmasına rağmen 6’ıncı bölgenin tüm avantajlarından yararlandırılacak.” dedi.   



4+4+4’LE EĞİTİMDE ESNEKLİĞİ SAĞLADIK! 



AK Parti hükümetince çıkarılan 4+4+4 olarak bilinen eğitim yasasında ki önemli değişiklik ile eğitimde esnekliği sağladıklarını belirten Ramazanoğlu konu hakkında şu detaylar yer verdi: “öğrencilerimizin hem yatay, hem dikey anlamda eğitim esnekliğini sağlayan ve bu geçişleri kolaylaştıran, her han gibi şekilde kendi eğitim doğrultusunu belirlemiş bir öğrencimizin bu eğitim doğrultusunda ve planlamasında istediği değişikliği yapmasına imkan veren okullar arası geçişlere sınırlama koymayan, yasaklamayan yani tamamen özgürce okul ve eğitim imkanlarından istediği doğrultuda ve kapsamda yararlanabilmesini mümkün kılan çok önemli bir değişikliktir.”



BAKANIMIZA, “PERFORMANS ODAKLI BİR DEĞERLENDİRME YAPILABİLSİN” ÖNERİSİNDE BULUNDUM!


4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya başlamasıyla birlikte faydalarını hep birlikte hissedeceğiz diyen Ramazanoğlu: “Hatta sayın bakanımızdan ben şunu da talep ettim, Milli Eğitim Bakanımıza dedim ki, nasıl 5 parmağın 5’i bir değilse öğrencilerimizin de yetenekleri ve performansları birbirinden farklı. Bazı Avrupa ülkelerinde eğitim programlarında uygulanan bazı okullarda öğrenciler eğer gereken performansı göstermiş ise daha erken bitirilmesi, yani 4 yıllık bir okulu mümkünse 3 yılda bitirilebilmesi görülüyor. Burada performans odaklı bir değerlendirme yapılabilmesi ve daha çalışkan ve zeki öğrencilerimizin bir şekilde bu ayrıcılıklarının ödüllendirilebilmesi de mümkün olabilsin dedim.”  



EMEĞE SAYGI HEPİMİZİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİDİR



Milli Eğitim Bakanına bir diğer önerisinin de diploma konusu olduğunu ifade eden Ramazanoğlu şu şekilde konuştu: “bizim ülkemizdeki diplomalarda yani özel üniversitelerin uzmanlık diplomalarında bitirme notu ve o fakülte boyunca performans notu yazılmıyor. Hal bu ki bunların yazılmasında çok büyük bir fayda olacak ve kaç yılda bitirdiği de yazmıyor. Yani zor bela, ite kaka bitirmiş bir üniversite mezunuyla, birincilikle bitirmiş bir üniversite mezununun arasında ki bu özellikler fark edilmediği için insanlarımız iyi çalışan iyi başaranla, zor çalışan zor başaranın arasında bir farklılık göz ardı edilmiş oluyor. Yani emeğe saygı hepimizin en önde gelen görevlerinden bir tanesidir. Eğitim bir rekabettir, bu rekabet ortamında performansın diplomaya yansıyacağı, başarının belgeye yansıyacağı ve kalıcı hale geleceğini bilen öğrencilerimizin çok daha farklı bir şekilde motive olacaklarına inandığımı Bakanımıza söyledim. Bakanımız da bana bu konuyu da çok dikkatli bir şekilde değerlendireceklerini söyledi.” (Kaynak: Erçin Yaşar / Manşet)


Editör: TE Bilisim