Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş milletvekili Avni Doğan, partileri tarafından yaptırılan son ankete göre Kahramanmaraş’taki oy oranlarının yüzde 71.5 olduğunu öne sürdü.

Kahramanmaraş merkezli olarak uydu üzerinden yayın yapan Aksu TV’nin Ankara stüdyosundan gerçekleştirilen ve Genel Müdür Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Başkentten’ isimli programa konuk olan Avni Doğan, siyasi gündem hakkında bilgiler vererek değerlendirmelerde bulundu.

29 Mart 2009’da yapılacak olan yerel seçimler için parti olarak çalışmalarının sıkı bir tempoda sürdüğünü ve adayların belirlenebilmesi yönünde bilimsel veri ve araştırmaların sonuçlarına göre hareket edildiğini anlatan Doğan, Başbakan Erdoğan’ın milletvekilleri ile de görüşmeler yaptığını belirtti.

BAŞBAKAN'A ELBİSTAN'I KAZANMAK İÇİN SÖZ VERDİM

4 dönemdir vekillik yapan birisi olarak ilçesinde belediye başkanlığını partisinin kazanamamasının kendisi için çok ağır bir durum olduğunu da dile getiren Doğan; “Bugün akşam Kahramanmaraş milletvekilleri olarak bir araya geldiğimiz Sayın Başbakan’a Elbistan Belediye Başkanlığını kazanabilmek için söz verdim” dedi.

ELBİSTAN BELEDİYE BAŞKANI PAKSOY'A AĞIR ELEŞTİRİLER YÖNELTTİ

MHP’li Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy’a da ağır eleştiriler yönelten Doğan; “Elbistan Belediyesi’ni kazanarak Elbistan’ı menfaat grubunun elinden, vurgundan, talandan ve soygundan kurtaracağız. Bu türlü açık ifadeler kullanmanın altında ise müfettiş raporları bulunuyor. Şu anda sanırım 6 dosya mahkemede ve detaya girerek adaleti etkilemek istemiyorum” ifadesini kullandı.

Terzibaş’ın; “Sayın vekil bu kadar açık konuşuyorsunuz. Peki Elbistan halkı, iddia ettiğiniz vurgun, talanın ve soygunun farkında değil mi, neden iki dönemdir MHP’ye belediye başkanlığını veriyor?” şeklindeki sorusuna ise kıdemli vekil Doğan şu karşılığı verdi:

“Tüm bunları Elbistan’da yaşayan halk söylüyor. Bizler ise Ankara’dayız. Neden seçimi alamadığımız konusuna gelince de; demek ki bundan önceki seçimlerde kendimizi iyi anlatarak ifade edememişiz. Ama 29 Mart seçimi için daha çok çalışarak Elbistan Belediye Başkanlığını partimize kazandıracağız. Bunun için Sayın Başbakanımıza söz verdim. Seçimi kazanacağımıza da inanıyorum.”

Elbistan’ın vizyonu (geniş ve uzak görüşlülük) olan yüksekokul mezunu ve iktidar ile iyi ilişkiler kurabilen bir belediye başkanına ihtiyacı bulunduğu görüşünü de savunan Doğan, “Ben bir edebiyatçıyım ve bugüne kadar çok sayıda insan ile iletişim kurdum. Ancak bugüne kadar ne yazık ki Elbistan Belediye Başkanı ile bir türlü iletişim kuramadım. Bu başkan Elbistan'ın gelişimini de engelliyor. Belediye başkanlığı için aday adayı olmak isteyenlerin partimize müracaatları için daha zaman var.” dedi.

Milletvekili Doğan, konuşması sırasında kendi mal varlığını da açıklayarak, bazılarının siyasetten zengin olduklarını iddia etti ve buna örnek olarak ise Elbistan Belediye Başkanı'nı gösterdi.

ADAYIN BELİRLENMESİ YÖNÜNDE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ‘ihlas’lı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve kamuoyu anketlerinde de notunun düşük olmadığını kaydeden Doğan, Terzibaş’ın Başbakan Erdoğan’la vekillerin neler konuştukları yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“İçeride konuşulanları detaylı olarak sizlere anlatmamız kesinlikle mümkün değil. Ama kabaca anlatmak gerekir ise; mevcut Başkanlar ile mesela Kahramanmaraş, Afşin ve Türkoğlu gibi yerlerde mevcut başkanlar ile yola devam edilip edilmeyeceği yönündeki kanaatlerimizi sordu, bizler de söyledik. Herkesin gönlünde bir isim vardır ama bunu sizin sorunuz üzerine söylemek doğru değildir. Sayın Başbakan adayların belirlenmesine büyük özen gösteriyor. Devamlı olarak anketler ve araştırmalar yapılıyor. İçerdeki görüşmemizde bunları da ortaya koydu. Bizim de elde ettiğimiz bilgilere göre son yaptırılan ankette partimizin Kahramanmaraş’taki oy oranı yüzde 71.5’dir.” (AJANS 46 BASIN - YAYIN - İNTERNET - TV TARAMA VE İZLEME SERVİSİ - www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim