Kamu Personeli Seçmeli Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar üzerine harekete geçen milletvekilleri TBMM Başkanlığı'nı soru yağmuruna tutuyor. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya soruların çalındığı, bilinçli bir şekilde bir dershaneye servis edilip edilmediği ve soruları kolaylaştırmanın bir Seçim yatırımı olup olmadığını sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle KPSS'deki iddiaları gündeme taşıdı. Soruların dışarıya sızdırıldığı iddialarının ciddi boyutta olduğunu belirten Özbolat, Bakan Çubukçu'ya şu soruları sordu:

"Bu yıl yapılan KPSS sorularının çalındığı ya da bilinçli bir şekilde bir dershaneye servis edildiği iddiaları doğru mudur?

Bu yılki KPSS'de alanları itibarıyla kaç öğrenci bütün sorulara doğru yanıt vermiştir? Daha önceki yıllarda tüm sorulara doğru yanıt veren öğrenci olmuş mudur?"

"SORULARI KOLAYLAŞTIRMAK SEÇİM YATIRIMI MIDIR?"

Bu yıl yapılan sınavda soruların çok kolay olduğu iddiasının bizzat ÖSYM Başkanı tarafından dile getirildiğine dikkat çeken Özbolat, "Soruları kolaylaştırmak bir Seçim yatırımı mıdır?" diye sordu.

Sınavlarla ilgili şu ana kadar kaç kişinin itiraz ettiğini merak eden Özbolat, "Devletin güvenilir kurumları AKP'li kadrolaşmaya kurban mı edilmektedir" sorusunu yöneltti. (ANKA)

Editör: TE Bilisim