AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, ilköğretime türbanlı girmek isteyen öğrenciler için, "Hangi örgütten çıktığı, nelerin olduğu anlaşılıyor. Provokasyon, sorun yok. Türkiye'de hangi ilde, hangi okulda ilkokula giden başörtülü kız çocuğumuz var, yok öyle bir şey. Örnekler provokasyon" dedi.

Milletvekili Veysi Kaynak, TBMM'de basın mensuplarının, ilköğretimde okuyan bazı kız çocuklarının türbanla derse girmek istemesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Örnekleri provokasyon olarak niteleyen AKP'li Kaynak, şöyle dedi:

"Ortada bir sorun yokken ne endişesi var, neyi paylaşalım. Hangi örgütten çıktığı, nelerin olduğu anlaşılıyor. Provokasyon, sorun yok. Türkiye'de hangi ilde, hangi okulda ilkokula giden başörtülü kız çocuğumuz var, yok öyle bir şey. Örnekler provokasyon."

"HSYK SEÇİMLERİ İÇİN YSK KARAR VERİR"

HSYK seçimlerin iptali için yapılan başvuruyu da Kaynak, "Seçimler YSK'nın denetiminde zaten yapıldı. Hukuka aykırı bir olay varsa YSK kararını verecektir. Kürsü hakimleri ve savcılara baskı yapıldığı ve baskı altında gizli oy verdiklerinin söylenmesini onlara hakaret olarak nitelendiriyorum" dedi. (ANKA)
Editör: TE Bilisim