Mersin Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, Türkiye geneli ve Mersin'de art niyetli kişilerin kendilerine aile hekimi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığını belirterek, vatandaşların mutlaka aile hekimleri ile şahsen tanışması gerektiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Çatak, aile hekimliği sistemine geçildikten sonra yurt genelinde ve Mersin'de bazı art niyetli kişiler kendilerini aile hekimi olarak tanıtarak bazı vatandaşları dolandırarak mağdur ettiklerini hatırlattı.

Çatak, şu uyarılarda bulundu;"Bu tür olumsuzluklar ile karşılaşmamak için her vatandaş mutlaka aile hekimini öğrenmeli ve aile hekiminin hizmet verdiği Aile Sağlığı Merkezine giderek aile hekimi ile şahsen tanışmalıdır. Aile hekimini bilmeyen vatandaşlar www.mersinsaglik.gov.tr internet sitesini ziyaret ederek veya kendilerine en yakın Toplum Sağlığı Merkezine giderek aile hekimlerini öğrenebilirler. Ayrıca kendisini aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olarak tanıtarak evinize gelen kişilerden, Müdürlüğümüz tarafından verilen kimlik kartlarını göstermelerini istemeyi ihmal etmeyiniz. Olumsuz bir durum ile karşılaşmanız halinde hemen 155 Polis İmdat hattını arayarak güvenlik güçlerinden yardım isteyiniz."