Sağlık Bakanlığı 2 üniversite ile protokol imzalayarak, sağlık çalışanlarının lisans eğitimlerini tamamlamalarına imkan sağlıyor.


Sağlık-Sen Elbistan Temsilcisi Halil Akın, Sağlık Bakanlığı’nın, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde başlattığı ve sağlık çalışanlarının lisans eğitimlerini tamamlamalarına imkan sağlayan protokolün, çalışanlar açısında son derece olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.


Sağlık sektöründe çalışan personelin, lisans eğitimlerini tamamlamaları amacıyla yürütülen ve iki üniversite ile yapılan protokolün, sağlık çalışanlarının hem özlük hem de diğer hakları açısında önemli artılar sağlayacağını ifade eden Akın, geçtiğimiz yıl kendilerinin de özel bir üniversite ile yaptıkları protokol sonucunda yüksek lisans eğitimi imkanı sunduklarını hatırlattı.
Sağlık çalışanlarının bu protokolü dört gözle beklediklerini dile getiren Akın, Atatürk Üniversitesi ve 19 Mayıs Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında protokolün imzalandığını söyledi.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan’ın bu konuda açıklamalar yaptığını da belirten Akın, şunları söyledi:
“Sağlık-Sen Elbistan Temsilciliği olarak Beykent Üniversitesi ile protokol yaparak, öğretim görevlilerinin Elbistan’a gelerek, yüksek lisans yapan sağlık çalışanlarına ders vermelerini ve arkadaşlarımızın yüksek lisans yapmalarına imkan sağlamıştık. Şuanda ise Sağlık Bakanlığı 2 üniversite ile protokol imzalayarak, sağlık çalışanlarının lisans eğitimlerini yapmalarına imkan sağlıyor. Bu uygulama, sağlık çalışanları için çok önemli ve yerindedir. Bizlerde Sağlık-Sen olarak arkadaşlarımızın lisans eğitimlerini tamamlayabilmeleri için gerekli yönlendirmeleri yapacağız. Sağlık Bakanlığı, üniversitelerle uzaktan eğitim ve açık eğitim olmak üzere iki ayrı şekilde öğretim için çalışma yaptı. Bakanlı yöneticileri, lisanslarını tamamlamak isteyen sağlık personeline, okula devam, sınav gibi durumlar için mesai saatlerinde esneklik sağlayacaklarını belirtiyorlar. Bunun yanı sıra lisans eğitimlerini tamamlayan personele ise ilgili branşlarına uygun staj imkanı da sağlanacak. Sağlık-Sen Elbistan Temsilcisi olarak, lisans eğitimlerini tamamlamak isteyen tüm arkadaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”


İHA