Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, atıksu arıtma tesisi projesi ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Bu konuda güzel bir gelişmenin de yaşandığını ifade eden Poyraz, projenin yüzde 70'lik kısmını AB hibe fonundan yararlanarak gerçekleştireceklerini açıkladı. Poyraz, bu konuyla ilgili müracaatı yaptıklarını ve Kahramanmaraş'ın ilk sıraya alındığını belirtti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediyenin mücavir alanı içerisine dahil olan Kavlaklı, Hasancıklı ve Kılavuzlu mahallelerine giderek incelemelerde bulundu.

Bölgede öncelikle alt yapı sorununa eğileceklerini belirten Poyraz, 3 mahallede de kanalizasyon ve su şebekesi olmadığına dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde başlanacak olan atıksu arıtma tesisi projesi ile ilgili de bilgiler veren Poyraz, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Poyraz, projenin yüzde 70'inin de AB hibe fonundan yararlanılarak gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu konuda müracaatın yapıldığını ve Kahramanmaraş'ın da ilk sıraya alındığını aktaran Poyraz, katı atık tesisi ile ilgili çalışmaların ise sürdürüldüğünü anlattı.