Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, hastane temel atma töreninde konutu. Kafkas, kaynakların milletin emrine verildiği zaman siyasetin ölçüsünün değiştiğini belirtti.


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "AK Parti iktidarları öncesi Türkiye'de 600 ambulans vardı. Hepsinin şaşmaz özellikleri vardı, tekerlekleri kabak ve mazot depoları boştu" dedi.


Kafkas, 300 yataklı Elbistan Bölge Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, milletin kaynaklarının milletin emrine verildiği zaman siyasetin ölçüsünün değiştiğini belirtti.


Her alanda cumhuriyet tarihi boyunca yapılan işlerle AK Parti döneminde yapılan işlerin kıyaslanmasını isteyen Kafkas, şunları söyledi:


"AK Parti iktidarları öncesi Türkiye'de 600 ambulans vardı. Hepsinin şaşmaz özellikleri vardı, tekerlekleri kabak ve mazot depoları boştu. Paran varsa ve mazotu koyabiliyorsan sizin hastanızı taşırlardı. Şimdi Türkiye’nin 3 bin 600 ambulansı var. Deniz ambulansımız, uçak ambulansımız, paletli ambulanslarımız var. Şimdi bu ülkenin topraklarında kimin başına bir iş gelmişse helikopter ambulans lazımsa anında iniyor. Ulaşılamaz diye bir yer yok. Paleti biz sadece tanklarda görürdük. Oda Cumhuriyet Bayramı'nda millete hava atmak için dizerlerdi."


AK Parti iktidarları öncesi Türkiye’nin sağlık alanında iflas ettiğini savunan Kafkas, o dönemde devlet memurların ve zenginlerin istediği yerde tedavilerini yaptırdığını ancak işçiler ve işsizlerin perişan olduğunu anlattı.


Törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sağlık Yatırımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu ile davetliler katıldı.


(AA)