Kahramanmaraş Belediyesinin hayvansal gıdalarla bulaşabilecek salgın hastalıkların önünü kesmek amacıyla yaptığı denetimlerden Kahramanmaraş’ta halka sağlıklı et yedirmek isteyen esnaflarda memnun.

Denetimlerin kendileri açısından da önemli olduğunu ve bu sayede vatandaşa güven verdiklerini ifade eden kasap esnafları, Belediyenin denetimlerinden memnun olduklarını kaydettiler.

Kahramanmaraş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yürüttükleri kontrolörlerle şehir merkezinde bulunan esnaflara denetim yaparak sağlıksız koşulları denetliyor ve esnaflara uyarılarda bulunurken, düzenli ve kurallara uygun çalışan esnafa teşekkür edilerek ödüllendiriyor.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, esnafları sattıkları etlere dikkat etmeleri, mezbaha kesimli et satmaları, belli derecedeki soğuklukta muhafaza etmeleri, hijyen kurallarına hassasiyet göstermeleri, izinsiz kıyma ve sucuk satışı yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz.

Uyarılara dikkat etmeyen esnafa Tarım Bakanlığının 5179 Sayılı Gıda Kanunu ve Belediye Kanunu çerçevesinde parasal cezalar ve işyeri kapatma cezaları gibi yasal işlemler uyguluyoruz.

Bunların yanı sıra hijyene ve kurallara uyan, düzenli çalışan esnafımızı denetimler soncunda teşekkür ederek ödüllendiriyoruz.