Kahramanmaraş Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini belirledi.

Halkımızın rahat ve fiziken uygun mekânlarda kurban alımına yardımcı olmak ve şehrimizde oluşabilecek olumsuz görüntüyü önlemek amacıyla, şehrin belirli noktalarında kurban satış yerleri oluşturuldu.

Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler belirlenen 3 ayrı satış noktası dışında kurbanlık satışı yapanlar hakkında cezai işlem uygulayacak. Belediye ayrıca vatandaşların insan sağlığını dikkate alarak bu doğrultuda bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Belediye tarafından belirlenen satış noktalarındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapacak. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek.

Vatandaşların sorunsuz ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesi için Belediye olarak gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle Kurban Bayramı öncesi ilimize giriş yapan kurbanlıkların hemşehrilerimize sağlıklı bir ortamda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ilimizde kurban satış yerleri ve kurban kesim yerleri belirledik. Bu yerlerin dışında kurbanlık satışı ve kurban kesimi yapanlar hakkında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz cezai işlem gerçekleştirecekler.”

Kahramanmaraş Belediyesinin belirlemiş olduğu kurban satış yerleri; Şazibey Mahallesi Haller Bölgesi Canlı Hayvan Pazarı ve çevresi, Yeni sanayi yolu üzeri köy hizmetleri arkası Eski Havaalanı Sahası, Binevler Mahallesi Bediüzzaman Camii yanı olarak belirlendi.

Ayrıca Kahramanmaraş Belediyesi mezbahası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapacak. Mezbahanın yanı sıra Canlı Hayvan Pazarı içerisinde bulunan adaklık kurban kesim yerinde de vatandaşlar kurbanını kesebilecek. Apartman altlarındaki kapalı alanlarda kurban kesim yeri olarak belirlenirken bu yerlerden hariç alanlarda kurban kesimi yapanlar için para cezası uygulanacak.