Toplam maliyeti yaklaşık 11 Milyon TL olan Kahramanmaraş’taki sulama tesislerinin açılışını Başbakan yapacak…


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 11 milyon lira olan 2 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.


Toplu Açılış Merasimleri Her Yıl Yapılıyor


30 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek toplu açılış merasimi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve bir klasik olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı daha önce 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu.


Tesisleri Başbakan Açacak


Bu yıl da klasikleşmiş toplu açılış merasimlerini sürdürecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak.


Tesislerden Kahramanmaraş Hakkını Alıyor


Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerden Kahramanmaraş’ta hakkına düşeni alıyor. Kahramanmaraş’ta inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 11 milyon lira olan 2 tesis de, toplu açılış merasiminde Kahramanmaraşlıların hizmetine sunulacak.


Kahramanmaraş’ta 4 Bin 630 Dekar Zirai Alan Modern Sulamaya Kavuşuyor


Kahramanmaraş’ta hizmete alınacak tesisler arasında yer alan Merkez Püren Göleti ve Kurucaova Sulaması ile 1.830 dekar arazi modern sulamaya kavuşacak ve yılda 717 bin TL gelir artışı sağlanacak.


Hizmete alınacak diğer bir tesis olan Çağlayancerit Merk Göleti Sulaması ile de 2 bin 800 dekar zirai alan modern sulama sistemleriyle sulanacak ve proje ile yılda 1 milyon 100 bin TL gelir artışı sağlanacak. Bu iki tesisin hizmete alınmasıyla Kahramanmaraş’ta toplam 4 bin 630 dekar zirai alan sulamaya açılmış olacak.