Aktif ve gayretli çalışmaları ile kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan HAK-SEN Kahramanmaraş İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen anjiyo oldu.

Dün göğüs ağrısı şikayeti nedeni ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne giden ve yoğun bakıma alınan Dr. Gökşen'e bugün saat 11 sıralarında anjiyo yapıldı.

Dr. Sami Özgül'ün gerçekleştirdiği anjiyo sonrasında hastanede Kardiyoloji Servisi'nde odaya alınan ve Dr. Ekrem Aksu'nun gözetimindeki Dr. Gökşen'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Genç ve başarılı doktora 'geçmiş olsun' dileklerimizle birlikte acil şifalar dileriz.

ANJİYO NEDİR?

Tıkanan kalp damarlarının açılması için uygulanan bi yöntemdir. Kalp damarlarını dışarıdan göremiyoruz. Genellikle kasıktan vücudun damarlarına girip kalp damarlarına ilerlenerek ve kalp damarlarının ağzına bir boru (kateter) yerleştiriliyor.

Bu işlemin amacı; kalbin çeşitli bölmeleri ve damarlarındaki kan basıncının ölçülmesidir. Ayrıca kalbin çeşitli bölmelerinden kan örnekleri alınarak kimyasal analizi yapılır. Gerektiğinde, kateter aracılığıyla özel bir boya damarların içine enjekte edilerek, bu bölgenin fotoğrafı çekilir.

Bu işleme "anjiyografi" adı verilir. Anjiyoya koroner arterlerinde tıkanıklık olan hastalarda başvurulur. (www.kanal46.com)