Kahramanmaraş'ın Ekinözü içmelerine vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.


Türkiye'nin çeşitli illerinden şifa aramak amacıyla Ekinözü'ne gelen vatandaşlar, içmelerden memnun kalarak ayrılıyorlar. Ekinözü içmelerine gelen vatandaşlar, suların birçok hastalığa iyi geldiği yönünde birleşiyorlar. Sularının şifalı olduğu ve ısıtılarak kullanılması durumunda birçok hastalığın tedavisinde yardımcı tedavi olarak kullanılabileceği Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Ekinözü içmelerine, en çok Güneydoğu illerinden ziyaretçi geliyor.


Belediye temiz tutmaya çalışmalı!


Ekinözü içmelerine gelen Şanlıurfalı Gülsüm Polat, açıklamasında Ekinözü İçmelerine ilk defa geldiğini çok memun kaldığını ifade ederek, Ekinözü İçmelerine vatandaşların inanarak gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Polat, konuşmasına şu şekilde devam etti,  “Burası güzel bir mekan gerçekten havası suyu çok güzel ama Belediye ekipleri gece gündüz çalışmalı içmeleri temiz tutmaya çalışmalı” dedi.


Şifa turizmine kazandırılması gerek!


Ekinözü içmelerine 4 yıldır geldiğini ve şifalı suyun çok iyi geldiğini belirten Gaziantepli yerli turist, “Ekinözü İçmelerine iki ve üç yıldızlı otellerin yapılması gerek, bu otellerin yapılması halinde Ekinözü içmelerine gelecek olan turist sayısı da artar. Buda esnafa para demek olur” diye konuştu.
Gaziantepli yerli turist, Mide ve idrar yolları rahatsızlığından muzdarip olduğunu belirterek, içmelerin daha organizeli bir şekilde tanıtımının yapılarak, mutlaka şifa turizmine kazandırılması gerektiğini de söyledi.