Uncular ve Fırıncılar Odası'yla işbirliyle yapılacak denetimlerde ekmekte yasalara aykırı üretim yapanlara hukuki yaptırımlar uygulanacak.

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye'de ekmeğin vatandaşların temel gıdası olduğunu kaydederek, insanların gerek üretimde gerekse tüketimde dikkatli davranmaları gerektiğini bildirdi. Türkiye'de tüketilen ekmeğin tip, büyüklük ve özelliklerinin tespit edildiğini dile getiren Kilci, satılan ekmeğin yaklaşık yüzde 60'ının beyaz somun tipi ekmek, yüzde 40'ının da ağırlığı 300-1400 gram arasında değişen büyük ekmeklerin tercih edildiğini belirtti.

Son günlerde kendilerine ekmeğin düşük gramajla satıldığı şikayetlerinin geldiğini belirten Kilci, "Yapılan son yasal düzenleme ile bir süredir, ekmek fiyatlarını belirleme yetkisi de bağlı meslek kuruluşlarına verilmişti. Kayseri Ticaret Odası olarak biz de bu konuya yetkimiz dahilinde, azami hassasiyeti göstermekteyiz ve ne yazık ki son günlerde bu konuda bazı şikayetler almaktayız. Tarım Bakanlığı'nın ilgili kanunu gereği, ekmeğin yasal gramajı olan 300 gramın altında satılması kanuna aykırıdır. Kanuna aykırı satışlarda bulunanlar hakkında cezai işlemler uygulanacaktır. Çeşitli zamanlarda dile getirdiğimiz gibi, yine belirtmek istiyoruz ki; halkın ekmeğiyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu. (CİHAN)