Elbistan Özel Yaşam Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kılınç, Elbistan’da ilk olma özelliği taşıyan bir ameliyata imza attı. 


Paratiroid Adenomu teşhisi konulan Leman Yanık adlı hasta, normal şartlarda üniversitelerde yapılabilen bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. Hastalığı dolayısıyla Özel Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğut Kılınç’a başvuran Leman Yanık adlı yaşlı hasta için yapılan incelemeler sonunda ameliyat kararı alındı.  Üniversite hastanelerinde yapılabilen ve Elbistan’da ilk olma özelliği taşıyan Paratiroid operasyonu sonucunda hasta kısa süre içerisinde toparlandı ve yeniden sağlığına kavuştu.


Dr. Uğur Kılınç, “Bu tür operasyonlar özellikli operasyonlardır ve genelde üniversite şartlarında yapılabiliyor. Elbistan Özel Yaşam Hastanesi’nde biz bu ameliyatı gerçekleştirdik ve çok şükür güzel bir sonuç elde ettik. Memleketimize güzel işler yapmak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstermekteyiz. ” dedi. Hasta ve hasta yakınları ise başarılı operasyonun ardından sağlık ekibine teşekkür ettiler.


 


Paratiroid Adenomu nedir?


Paratiroid bezlerden genellikle birinin ve nadir durumlarda birden fazla bezin büyüyerek fazla çalışmasıdır. Paratiroid bezi fazla çalışıp ta fazlaca paratiroid hormonu salgılanınca kemikten kalsiyum çözülmesi artar ve kemik erimesi olur, kemik ağrıları ve giderek kemiklerde “kahverengi tümörler” denilen içi kanla dolmuş kemik boşlukları ve sonunda patolojik kemik kırıkları oluşur.


 


Kan kalsiyumu fazla olması böbrek taşlarına ve böbrek hasarına, mide ve 12 parmak bağırsağında ülser ve gastrite, kabızlık ve bulantıya, kas güçsüzlüğü, hipertansiyon ve psikiyatrik bozukluklara (depresyon, duygu durum bozuklukları gibi) yol açar.”


 


Haber:Elbistanın sesi