Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 64 yaşındaki Hüseyin Erdoğan, ilerleyen yaşına rağmen engellilere destek olabilmek için pet şişe kapağı topluyor.


30 yıl taksicilik yaptıktan sonra emekli olan 64 yaşındaki Hüseyin Erdoğan, 2 yıldan beri pet şişe kapağı topladığını belirtti. Her insanın bir gün engelli olabileceğine dikkat çeken Erdoğan, engelli insanların dört duvar arasına hapsolmaması için tekerlekli sandalye kampanyasına kendi imkanları ölçüsünde destek olmaya çalıştığını söyledi. Her gittiği yerde pet şişe kapakları topladığını ve bunları biriktirdiğini anlatan Erdoğan, 64 yaşında olmasına rağmen kapak toplayarak engelli insanlar için topluma mesaj vermek istediğini ifade etti. Topladığı kapakları Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Serap Erkek’e teslim eden Erdoğan, “Toplumumuzda çok sayıda engelli kardeşimiz, vatandaşımız bulunuyor. Unutulmamalı ki bir gün bizler de engelli olabiliriz. Engelli insanlar için yapılan kampanyaları gördüm ve etkilenerek pet şişe kapağı toplamaya karar verdim. 2 yıldan beri sürekli kapak topluyorum. Herkes benim gibi imkanları ölçüsünde kapak toplasa, onlarca engellimiz tekerlekli sandalye sahibi olabilir. Engelli insanlarımızı dört duvar arasına hapsetmemek için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekir. Ben 64 yaşındayım ancak kapak toplamak benim işlerime engel olmuyor. Topladığımız kapaklar sayesinde bir engellimiz tekerlekli sandalyeye kavuşur ise bu bizim için en büyük mutluluk olur” dedi.


Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Serap Erkek ise, Hüseyin Erdoğan’ın kapak toplamasının örnek bir davranış olduğunu belirterek, dernek yönetimi ve engelliler adına teşekkür ettiğini söyledi. Toplumumuzda çok sayıda engellinin olduğuna dikkat çeken Erkek, herkesin kendi imkanları ölçüsünde engellilere destek olması gerektiğini dile getirdi. İHA