Kahramanmaraş’ta şekercilik sektörünün tanınmış isimlerinden Eyüp Zıba, 30 Ağustos’ta idrak etmeye başlayacağımız Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları merdiven altı şeker, çikolata, çörek ve tatlılara karşı uyardı. Zıba, vatandaşlara seslenerek ‘merdiven altı’nda üretilen ve sokaklarda hijyenik olmayan ortamda satışa sunulan bayram şekeri, tatlısı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmasını, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.


 Aynı zamanda Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Eyüp Zıba; “Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda rast gele tezgah açanlara mutlaka dikkat edilmeli” uyarısında bulunarak şunları kaydetti:


 “Birçok sağlık sorununa davetiye merdiven altı ürünler olan şeker, lokum, çikolata başta olmak üzere bu tür ürünlerden geliyor. Kendi sağlığımızı tehdit ettiği gibi ikram ettiğimiz insanları da etkileyebilir. Bünyesi zayıf olan insanlar da daha çabuk etki edeceği için bu tür bozuk şekerlemelerden uzak durarak bayramda çocuklarımıza yedirmediğimiz bu ürünleri başka çocuklara da yedirmeyelim.


 Bunların içinde bulunduracağı hastalıklar ve yapım aşamasında birçok haşaratla birlikte yapılması da bu ürünleri alırken sizi bir kez daha düşündürmeli. 5 liradan şeker ve çikolatanın satıldığını 4 liradan lokumun satıldığını düşündüğümüzde bu fiyatların normal olmadığı size aslında çok şey anlatarak net şekilde (biz hastalıkların başıyız) demektedir. Hijyenik ortamlarda yapılmış ve bildiğiniz ürünleri tercih etmelisiniz. Bayramınız zehir olmasın. İyi Bayramlar.” (www.kanal46.com)